"- Дядя, тебя же не убьют? - запитала у нього дитина. - Даже если убьют, я все равно тебя донесу": Мережу шокувала трагічна історія з Донбасу

Жахлива історія сталася з родиною із Донецької області, коли вони намагалися виїхати на підконтрольну територію.

Через віроломство окупантів український танк вистрілив у мікроавтобус сімейства, в результаті чого жінка загинула на місці. Про це розповідається на Facebook-сторінці фонду "Повернись живим", передають Патріоти України.

Наголошується, що трагедія сталася ще під час запеклих боїв за Дебальцеве (липень 2014, січень-лютий 2015). Сім'я, що складається з матері, батька, 16-річного сина та двох дочок, одна з яких на той час ще не вміла говорити, вирішила поїхати на підконтрольну територію.

Проте на блокпосту російські окупанти висадили сім'ю з їх мікроавтобуса. Далі терористи виїхали на цьому транспорті стріляти по українських позиціях.

"Потім повернулися і віддали родині. Нате, мовляв, їдьте!" – йдеться в пості.

Сім'я змушена була знову сісти в мікроавтобус і виїхати з окупованої території. Однак український танк вистрілив у авто, пам'ятаючи, що саме з цієї машини здійснювався обстріл.

"По мікроавтобусу відразу вистрілив український танк, снаряд розірвався перед машиною і вона перекинулася. З нього випала жінка, яка загинула. Батько отримав поранення в ногу", - йдеться у повідомленні.

Один з українських бійців відразу ж після того, що сталося, кинувся рятувати сім'ю. Він підхопив на руки середню дівчинку і став тікати на безпечну територію.

Тоді дівчинка запитала: "Дядя, тебе ж не вб'ють?" Боєць відповів: "Навіть якщо вб'ють, я все одно тебе донесу".

Цього бійця звуть Сергій Киричук, який нещодавно демобілізувався.

"Війна - це місце для вражаючих історій, але іноді стикаєшся з такими, які піднімаються до рівня притчі", - йдеться на сторінці "Повернись живим".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...