1 листопада - День всіх святих: Що категорично не можна робити

1 листопада вшановують могили родичів та відправлять панахиди. Це свято називають Днем всіх святих, яке пов'язана з культурою язичників.

Кельтські племена 1 листопада святкували Самайн – переддень Нового року. Язичники вірили, що цей день наділений містичною силою. За повір'ям, у День всіх святих, душі померлих повертаються у свої колишні будинки, щоб отримати жертовну їжу, передають Патріоти України.

Саме в цей час, 1 листопада, стародавні римляни відзначали свято Фералія, яке було пов'язане з пам'яттю про померлих. З цієї причини збереглися традиції святкування. День всіх святих вшановують і до теперішнього часу, незважаючи на те, що язичництво викорінилося християнською церквою. Відтак, сучасний День всіх святих є версією старого язичницького свята Самайн.

Самайн – це медовий час (перехід до зими), який вважався чарівним і містичним часом. Сіди – (ворожо налаштовані чарівні істоти), проходять в світ людей, в той час люди теж мають можливість потрапити в потойбічний світ.

Іменини 1 листопада святкують: Дмитро, Іван, Сергій, Фелікс.

Що не можна робити у День всіх святих

– У День всіх святих не можна озиратися, почувши за спиною кроки, адже це може бути дух померлого, або смерть.

– Не можна залишати відчиненими вікна та двері у будинку.

– Варто уникати будь-яких суперечок та сварок, адже вони можуть призвести до поганих наслідків.

– Одяг, який сушиться на вулиці або на балконі – краще забрати, або ж перенести прання на інший день. Вважається, що людина, яка одягне цей одяг – буде притягувати до себе нещастя.

Що можна робити у День всіх святих

– За допомогою яблука можна дізнатися долю. Плід варто розрізати на дев'ять частин, вісім з'їсти, а дев'яту кинути через плече. Якщо швидко озирнутися, ймовірно, можна побачити того, хто призначений долею.

– Якщо кинути в багаття два каштани, можна дізнатися про згоду в родині. Треба простежити, чи розкотяться вони в сторони, чи згорять лежачи поруч. Якщо розкотяться – в сім'ї можливі чвари, якщо згорять разом – чекайте спокою, розуміння та затишку.

– Цього дня можна дізнатися про кількість майбутніх дітей. Для цього треба у посудину з водою виливати по краплі яєчний білок, дивлячись на малюнок, який з'являється на воді. Зображення, яке виллється на воді – символізуватиме стать майбутньої дитини.

– У хлібі треба запекти кільця, монетки і ґудзики. Шматочки хліба роздати всім, хто хоче дізнатися майбутню долю. Вважається, що той, хто отримав кільце в наступаючому році одружеться або вийде заміж, знайдена монетку символізує фінансовий потік, а той, кому попадется ґудзик – проживе рік без змін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...