100 мільйонів "у мотлох": У США розбився суперсучасний винищувач (відео)

У Південній Кароліні (США) розбився новітній американський винищувач F-35B.

"Надійшло повідомлення про авіакатастрофу біля Кларендон-роуд і Джо-Аллен-драйв в Грейс-Хілл. Військові підтвердили, що це був військовий літак", - говориться у заяві прес-служби поліції штату, передають Патріоти України.

Як зазначається, пілот встиг катапультуватися.

Згодом у мережі оприлюднили відео катастрофи, яке було зняте приблизно через годину після падіння літака. На записі чітко видно дим, що піднімається над деревами.

F-35 - наймасштабніший і найбільш дорогий проект у військовій авіації в світі. Програма розрахована на 30-40 років, і виробники винищувача планують продати на міжнародному ринку озброєнь більш ніж 3000 літаків.

Однак проект, провідну роль в якому грає корпорація Lockheed Martin, критикують за дорожнечу і недостатню бойову ефективність. Перший літак F-35 був випущений в 2006 році.

Буквально в день аварії F-35 міністерство оборони США оголосило про укладення контракту на закупівлю 141 винищувача цього типу. За даними агентства Reuters, Пентагону вдалося знизити ціну до $ 89,2 млн за кожен літак. Розбита в Південній Кароліні машина купувалася ще за старою, більш високою, ціною.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...