100 тисяч за заклик до фізичної розправи: Як покарали скандального очільника донецького "Шахтаря"

Генерального директора "Шахтаря" Сергія Палкіна оштрафували на 100 тисяч гривень за критику роботи судді Сергія Бойка у матчі Української прем'єр-ліги з луганською "Зорею".

Сергій Палкін

Про це в ефірі Футбол News повідомив секретар Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України Ігор Грищенко, передають Патріоти України.

Після матчу із "Зорею", де були вилучені троє гравців "гірників" Палкін заявив, що в судді матчу проблеми з головою, а потім порадив тренеру "Шахтаря" Паулу Фонсеці кілька разів ударити арбітра. "Таких псевдо-арбітрів потрібно перевіряти у психолога на повну адекватність і сприйняття реальності. У Бойка проблеми з головою і психологією. Після таких матчів просто опускаються руки далі займатися футболом. З цим потрібно щось робити", - заявив тоді Палкін.

"Сподіваюся, найближчим часом комітет арбітрів розбереться з цією ситуацією. Я б хотів запитати цього псевдо-суддю, хоч колись трьох гравців видаляли за матч із тих клубів, які входять у топ-12? Більш того, я розумію реакцію Фонсеки. Якби я був на його місці, то від парочки аперкотів у його бік не відмовився б і не втримався б", - заявив гендиректор "гірників".

У своєму рішенні КДК ФФУ зазначає, що вони врахували пояснення Палкіна, а наступне покарання для директора "Шахтаря" обіцяє бути більш жорстким, і він отримав попередження. "Такий штраф - це одне з найбільш максимальних покарань, що може бути застосоване до фізичної особи - представника клубу. Через те, що він гендиректор, то санкції у вигляді усунення не діють. Ми могли застосувати тільки фінансовий штраф, звідси така значна сума", - розповів Грищенко.

Як відомо, у матчі 19-го туру Чемпіонату України з футболу 10 грудня 2017 року луганська "Зоря" здобула перемогу над "Шахтарем" з рахунком 2:1. "Гірники" завершували матч увісьмох.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...