120-200 "падаючих зірок" на годину: У ніч на 14 грудня Земля пройде через метеорний потік

Геменіди швидше за все є «хвостом» астероїда (3200) Фаетон - невеликого небесного тіла, що обертається навколо Сонця по витягнутій орбіті і перетинає орбіти всіх чотирьох планет земного типу.​

В ніч з 13 на 14 грудня любителі спостережень за зоряним небом можуть побачити пік активності метеорного потоку Геменіди. Це приблизно 120-200 «падаючих зірок» на годину, передають Патріоти України.

Для спостережень за красивим природним явищем потрібно ясне небо, не засвічені міськими вогнями. Побачити метеор в великому місті шансів мало, треба від'їхати кудись на природу.

Телескоп, та й взагалі будь-яка оптика, можуть швидше перешкодити, ніж допомогти - у оптичних інструментів дуже маленьке поле зору, а метеор може з'явитися майже де завгодно. Проте, варто мати на увазі, що радіант метеорного потоку, т. Е. Та точка, з якої, з точки зору земного спостерігача, вилітають "падаючі зірки", в разі Геменід знаходиться близько яскравої зірки Кастор, неподалік від горизонту.

Пізнати Геменіди нескладно - це яскраві метеори білого кольору. Іноді в поле зору потрапляють справжні боліди! Фотографувати їх краще на довгій витримці, тоді на знімку вийдуть ефектні треки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...