13-річний школяр став наймолодшим фізиком-ядерником, котрий спромігся створити термоядерний реактор

До створення установки термоядерного синтезу юнак приступив, коли йому було всього 12 років, але 19 січня 2018 року, всього за кілька годин до свого 13-го дня народження, він повідомив, що досяг поставленої мети.

У світі науки з'явився новий претендент на звання наймолодшого фізика-ядерника, який досяг реакції термоядерного синтезу. Їм є 13-річний хлопчина на ім'я Джексон Освальт, що проживає в штаті Теннессі (США). Поки його однолітки, що типово для такого віку, грали у відеоігри і дивилися телевізор, Джексон був зайнятий складанням компактного реактора термоядерного синтезу в своїй лабораторії, яку він сам же і створив в колишній ігровій кімнаті свого будинку, передають Патріоти України з посиланням на Science Alert.

До створення установки термоядерного синтезу Освальт приступив, коли йому було всього 12 років, але 19 січня 2018 року, всього за кілька годин до свого 13-го дня народження, він повідомив, що досяг поставленої мети.
За допомогою 50 000 вольт енергії хлопець зміг успішно зіштовхнути два атома газоподібного дейтерію всередині створеного ним реактора, успішно слив ядра в зоні активної плазми. Після проведення додаткових досліджень Освальт став більш впевнений в досягнутих результатах.«Для тих, хто не бачив мої попередні і говорив, що я ніколи не зможу досягти процесу ядерного синтезу ця інформація повинна стати сюрпризом. Протягом минулого місяця я досяг дуже великого прогресу, вирішивши всі основні недоліки моєї системи. А тепер я отримав результати, які, як я вважаю, чогось дійсно варті», - написав Освальт на форумі Fusor.net.Справедливості заради варто відзначити, що поки його результати не піддалися сторонній оцінці інших фахівців і не будуть опубліковані в рецензованому науковому журналі, всі його слова необхідно приймати з неабиякою часткою скепсису.
Однак в успіху Освальта впевнений не тільки він сам. Open Source Fusor Research Consortium також підтвердив результати хлопчика. За словами адміністратора веб-сайту Джейсона Халла, Освальта додали в список групи любителів, які досягли термоядерного синтезу. "Відмінна робота. Відмінна система. Ти вклав чимало грошей в цю установку", - прокоментував Халл.
До слова, варто відзначити, що витрати на створення ядерного реактора Освальта, що є «крихітним фузором», дійсно виявилися досить відчутними - близько 10 тисяч доларів, які хлопчикові дали батьки. При цьому батько Джексона каже, що дозволив синові працювати над проектом лише після того, як запросив фахівців, які розповіли хлопчикові про небезпеки, пов'язані з радіацією і напругою в тисячі вольт.
Якщо результати хлопчика будуть рецензовані або перевірені науковою організацією, він офіційно посуне 14-річного Тейлора Уїлсона, що був до цього наймолодшою людиною, яка коли-небудь досягла термоядерного синтезу.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...