17-річний юнак створив робота для очищення річок від сміття (відео)

17-річний Руслан Коптєв з Кропивницького розробив робота Riveroni, який буде збирати сміття на поверхні річок.

Руслан Коптєв

Вже відбувся і перший успішний запуск робота в річку Інгул, передають Патріоти України з посиланням на inforesist.

«Спочатку займався вдома, дивився ютуб уроки. А потім прийшов в школу програмування «Ш ++». Мені тут зручно, адже я можу поспілкуватися зі своїми однодумцями, і в школі програмування є інструменти, деталі, які можна використовувати. Найпершим моїм роботом був «Hexapod», який рухається як павук. Його переваги в тому, що він може пройти де завгодно. Однак є й мінуси, оскільки він споживає багато електроенергії. Пізніше створив ще кілька роботів, але я їх не рахую», - розповів Руслан, який вже два роки займається розробкою роботів.

Руслан бачить перспективи в робототехніці.

«Створити робота, який би збирав річкове сміття, мені запропонував наставник школи програмування Роман Шмельов. Я захопився цією ідеєю. Спочатку пов'язував пляшки, щоб майбутній прилад тримався на воді. Робив каркас, паяв схеми і так далі. Зараз робот «Riveroni» має по обидва боки два гребних гвинта, які дозволяють рухатися в будь-яку сторону, навіть крутитися на місці. У пластиковому боксі знаходиться вся електроніка: сенсори, GPS, мобільний зв'язок. Паралельно з пластиковим боксом знаходиться сонячна батарея, яка дозволяє Riveroni працювати автономно, адже енергії вистачить навіть на роботу в нічний час. Попереду робота знаходиться камера з датчиком, зараз ми його не зробили повністю автономним, тому їм буде керувати оператор. До речі, роботу робота транслюватимуть в он-лайн режимі, ним можна буде управляти на відстані близько п'яти кілометрів», - зазначив розробник.

І додав, що робота пристрою максимально проста: посередині робота вільний простір, де згодом натягнуть сітку, і фактично Riveroni буде плисти на сміття і захоплювати те, яке буде знаходитись на поверхні води.

За словами Руслана, спочатку думав зробити роботоруки або щось подібне, але вирішив, що такий метод набагато надійніше. Фактично робот був створений з підручних матеріалів. Повноцінно запустити Riveroni планує вже цієї осені, якщо знайде помічників.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...