"19-річний командир": У мережі розповіли історію українського бійця (відео)

Боєць ЗСУ Максим Громов у 17 років потрапив на Майдан, видаючи себе за біженця із Криму. Потім пішов на війну, де втратив ногу.

Максим "Мародер" Громов

Історію бійця розповів волонтер Роман Сініцин в Facebook, передають Патріоти України.

"Втік з школи на Майдан. Втік з Майдану на війну, навішав лапші, що є 18 років, хоча було 17.

Полетів з Гордійчуком на Саурку, учасник оборони висоти, - написав волонтер. - Під Санжарівкою, позиція "Валера" з своїм підрозділом "відганяв" сєпарскі танки. В результаті спалив з СПГ "півтора". Один повністю, другому збив гусянку. З танка витащили екіпаж з російськими документами і познімали озброєння. Отримав позивний "Марадьор" за це. Дебальцеве, Піски, Зайцеве. Останнім часом командував розвідвзводом мехбатальйону під Мар'їнкою. Саперствував, назнімав ПМНок російських, заборонених конвенціями різими. На одній недавно трохи підірвався. Нова нога в процесі бета-тестінгу. Хоча впевнений, що через 2-3 місяці буде десь під Широкіно лазити з новою ногою. Жодної Державної нагороди, та він і не париться з приводу цього. Нова наградна нога буде ж. З Днюхой Жека-Максім-Марадьор! Гордий знайомством!"

Максим займається розмінуванням ворожих "розтяжок", під час одного із таких завдань втратив ногу. "Розміновуємо мінні поля. Кожен день 10-15 розтяжок, мін доводиться знімати, щоб свої хлопці не "літали", - каже боєць.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...