19 серпня - Яблучний спас: Чого не варто робити цього дня

У народі вважається, що після 19 серпня настає час збору врожаю і літо йде до кінця.

Також в день Яблучного Спаса прийнято робити випічку з яблук або запікати їх. І хоча особливих заборон в цей день немає, все ж ось кілька рекомендацій, чого робити не варто, передають Патріоти України.

1. Яблучний Спас припадає на строгий Успенський піст, тому потрібно дотримуватися заборон на деяку їжу.
2. У день Преображення Господнього не можна сваритися, лаятися або бажати кому-небуть зла. Вважається, що неприємності, які побажаєш в цей день, повернуться до тебе сторицею.
3. Також до початку Другого Спаса не можна їсти яблука. Особливо жінкам, інакше так можна прийняти на себе гріх праматері Єви.
4. Не можна їсти яблука до Спаса і батькам, які втратили дітей. Згідно з повір'ям, якщо батьки дотримувалися цього правила, то їх дітям на тому світі роздадуть гостинці в цей день.
5. Не можна вбивати комах, в тому числі мух. Якщо вона сіла два рази на руку - це хороший знак. Тоді ваші бажання обов'язково збудуться.
6. Не можна залишати зерновий урожай після Яблучного Спаса - пропаде.
7. 19 серпня заборонено працювати по дому, можна тільки готувати або займатися садом-городом.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...