19 вересня - Михайлове чудо: Що категорично не можна робити в цей день

Цей день присвячений Диву архангела Михаїла і є початком перших ранкових заморозків.

Михайлове чудо - свято, яке відзначають 19 вересня. Журналісти розповіли про історію свята, про прикмети і про те, що заборонено робити в цей день, передають Патріоти України.

Михайлове Чудо: історія свята

Є легенда, що недалеко від міста Іераполіс (тепер це Туреччина) віруюча людина побудував храм на честь Архістратига Михаїла. Після цього йому приснився сон про те, що якщо його німа дочка вип'є води з джерела, що тече недалеко від храму - вона вилікується і почне говорити. Коли чоловік зробив це - сталося диво і його дочка заговорила. Після цього до джерела почали приходити тисячі людей, які бажають позбутися своїх хвороб.

Ідолопоклонники і шарлатани були незадоволені тим, що відбувається і вирішили знищити джерело. Але завдяки молитвам праведників до храму з'явився Архістратиг Михаїл і відкрив в горі широку розколину ударом свого жезла. Завдяки цьому чуду, храм уцілів, а ідолопоклонники побігли в страху геть.

Михайлове Чудо: що не можна робити в цей день

На Михайлове Чудо заборонено працювати, оскільки тих, хто порушить цю заборону чекають неприємності. Варто уникати сварок і конфліктів, не сперечатися і не лаятися. Не можна викидати залишки їжі.

На Михайлове виконуються бажання, тому варто просити про щастя і здоров'я близьких.

Прикмети на Михайлове Чудо

На Михайлове Чудо не можна працювати - Бог покарає.

Прийшов Архангел Михаїл - чекай перших заморозків.

Корівки з поля - і пастуху воля.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...