20 років - за допомогу Росії: Колаборантів в Україні чекає приголомшливий "сюрприз"

Верховна Рада може на черговому пленарному тижні ухвалити резонансний закон про боротьбу з колабораціонізмом, згідно з яким всі, хто сприяє агресору - Росії - зокрема, і на окупованих територіях, потраплять прід кримінальне переслідування.

Як зазначається на сайті парламенту, законопроект №7425 "Про захист української державності від проявів колабораціонізму" був внесений у Раду 27 грудня 2017 року представниками "Народного фронту", передають Патріоти України.

Документ повинен бути винесений на розгляд комітету з питань національної безпеки, який очолює один із лідерів НФ Сергій Пашинський, який став одним із співавторів законопроекту.

У тексті документа йдеться про "запровадження заходів проти осіб, які сприяють ворогові", зокрема, на окупованих територіях Криму і Донбасу. Закон передбачає створення особливих комісій із перевірки громадян "за ознаками колабораціонізму (сприяння ворогові) і загрози державному суверенітету".

Проти таких осіб вводиться "індивідуальне обмеження прав". Термін перевірки - "до 20 років після закінчення агресії або збройного конфлікту, зафіксованого постановою Верховної ради".

Окремий розділ у законі визначає форми колабораціонізму. Це "співпраця з ворогом, забезпечення дій його військових і найманців на території України, проведення розвідувальної та підривної діяльності, розпалювання ворожнечі в суспільстві, приниження української мови, культури, прапора, гімну, фальсифікація історії, формування в пресі негативного образу України".

Ці наміри, на думку укладачів документа, можуть проявлятися в "проведенні мітингів, закликах в інтернеті, публічних заявах і закликах до громадськості". Перевірка за підозрою в колабораціонізмі може проводитися "за заявою третіх осіб".

Проектом також встановлено, що колабораціоністам забороняється:

1) займати будь-які посади державної служби та служби в органах місцевого самоврядування;

2) обиратися в органи державної влади й органів місцевого самоврядування;

3) здійснювати правосуддя у відповідному суді;

4) бути особою рядового і начальницького складу правоохоронних органів та працівником інших органів, яким присвоюються спеціальні звання, військовослужбовцям Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до закону;

5) займати (бути призначеним або обраним на) будь-які інші посади, пов'язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування;

6) призначатися, обиратися, бути включеним у комісії, робочі групи, інші органи, що утворюються при органах державної влади або місцевого самоврядування, бути залученим експертом із роботи зазначених органів;

7) призначатися на роботу в об'єкта, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави;

8) бути допущеним до державної таємниці;

9) отримувати дозволи на придбання, зберігання і носіння вогнепальної мисливської, холодної, пневматичної зброї.

Крім того, результати перевірок будуть відкритими для суспільства.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...