23 травня 2014 року: Перші великі втрати війни. Перший шок. Перші скоординовані на широкому фронті атаки російських диверсійних груп (відео)

Журналіст Юрій Бутусов згадав перші великі втрати України у війні з Росією на Донбасі.

Фото: Facebook Ю.Бутусова

Він також згадав події травня 2014 року. Тоді, за його словами, російські диверсанти атакували українських військових, які визволяли Донбас, повідомляють Патріоти України з посиланням на Facebook журналіста.
"У цей день поблизу залізничної станції Рубіжне Луганської області диверсійний загін противника атакував колону 30-ї механізованої бригади. Під прикриттям блокади, в якій брали участь проросійські активісти з Рубіжного та інших міст, диверсанти противника підібралися до нашої колоні і відкрили раптовий вогонь. Хтось то розгубився, але багато наших воїни зібралися і дали відсіч. у бою в Рубіжному загинули воїни 30-ї бригади - Сергій Ярошенко і Олександр Ковальчук ", - нагадав Бутусов.
Крім того, троє бійців були поранені, а один узятий в полон, однак пізніше його обміняли.
"Тим же вранці під Волновахою Донецької області російський диверсійний загін Ігоря Безлер (" Біс ". - Ред.) Атакував підрозділ 51-ї механізованої бригади. Загинули 16 українських воїнів, 32 отримали поранення", - додав журналіст.
Він також назвав імена загиблих:
Леонід Полінкевич,
Володимир Овчарук,
Олександр Артемук,
Любомир Кузьмін,
Микола Бондарук,
Михайло Грицюк,
Володимир Зарадюк,
Віталій Махновець,
Володимир Прокопчук,
Павло Попов,
Дмитро Шкрібляк,
Леонід Озеранчук,
Віталій Маринич,
Андрій Нечипорук,
Віталій Ліщук,
Дмитро Йовзік.
23 травня 2014 року в цьому ж районі загинув ще один боєць Євген Біда, а 14 жовтня від отриманих поранень помер Михайло Рибак.
"У цей день відбулася перша операція добровольців 24-го батальйону ЗСУ" Айдар "- в місті Старобільськ Луганської області вони розігнали групу проросійських найманців, які заблокували військову колону. Після цього в Старобільську вже не проходили антиукраїнські акції, місто було розблоковано", - уточнив Бутусов.

"Вічна слава тим, хто боровся в цих перших найважчих і страшних боях. Вічна пам'ять героям, полеглим за свободу і незалежність України", - резюмував журналіст.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...