"Україна не зацікавлена у відновленні роботи Vodafone в ОРДО", - екс-ватажок бойовиків

Екс-командир батальйону «Восток» Олександр Ходаковський висловив думку, що швидше за все, в ОРДО не відновлять сигнал українського мобільного оператора Vodafone.

Як повідомляє сайт «Донецкие новости», про це бойовик заявив в ході традиційної відеоконференції, передають Патріоти України.

Ходаковський підкреслив: «Просто ні ми, ні Україна особливо не зацікавлені у відновленні цього зв'язку. Ми - з причин, озвучених нашими компетентними органами, які говорили, що Vodafone у нас не зареєстрований, не платив податки тощо. Є тут підкилимні додаткові причини, їх теж не можна скидати з рахунків».

На думку Ходаковського, відсутність українського мобільного оператора завдало ОРДО величезний гуманітарний збиток: «Наявність у нас альтернативи по зв'язку в 2014-му році допомагало нам виживати: щось - задавлять, щось - працює. І коли зараз в соцмережах люди пишуть, мовляв, що ми втратили Vodafone - я з такою позицією не згоден. Крім того, такі фрази пишуть ті люди, які не мають тісних контактів з українською стороною - яким потрібний зв'язок з рідними та родичами, які там проживають. Тому я вважаю, що обвалення цього зв'язку завдало нам гуманітарний збиток. Але це показник того, що ми системно йдемо до розриву відносин [з Україною]. І я б навіть сказав, що йдемо не в зовсім хорошому ключі: війна-війною, але ми ж все-таки не закрили пункти пропуску, через які здійснюється сполучення з Україною, значить, ми визнаємо необхідність такої взаємодії ... І якщо ми одне сприймаємо, як даність, чому б нам все інше не сприймати як даність. В кінці-кінців люди продовжують у нас їздити в Україну, отримувати пенсії».
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...