3 листопада - Дмитріївська поминальна субота: Що не можна робити в цей день

3 листопада для православних християн особливий день. Це не свято. А, скоріше, день пам'яті, коли прийнято згадувати і поминати покійних. ​У православному календарі він називається Дмитріївська поминальна субота - остання поминальна субота в році.

Дмитріївська поминальна субота - це найближча субота перед днем пам'яті св. великомученика Димитрія Солунського. Цього року вона припадає на 3 листопада, передають Патріоти України.

Батьківською вона називається тому, що наші предки вважали ніби померлі йдуть до батьків, предкам. Тому в батьківську суботу треба помолитися особливим чином не тільки за померлих батьків, але і взагалі за рідних і близьких людей, що покинули цей світ.

Що категорично не можна робити 3 листопада в Батьківську суботу:
  • У Димитріївську суботу заборонено погано говорити про покійних, згадувати неприємні ситуації, пов'язані з ними або лаяти, так ви можете розгнівати їх душу.
  • Під час поминального обіду суворо заборонено вживати спиртні напої.
  • Не доречно веселитися, співати пісні, слухати веселу музику, це недоречно, тому що це день пам'яті тих, кого вже немає в живих, тому веселощі недоречні.
  • Людей, які наклали на себе руки церква не поминає, тому свічку за упокій душі ви поставити не зможете, але ви можете сходити на могилу або помолитися вдома.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...