$500 за 2,5 га: Почаївську лавру звинуватили у спробі підкупу депутата, щоб розширити земельні володіння

Група депутатів Почаївської міської та Тернопільської обласної рад від ВО "Свобода" звинуватила ченців Почаївської лаври УПЦ (МП) у спробі підкупу.

На брифінгу в Тернополі вони оприлюднили відеозапис, який, на їхню думку, свідчить, що ченці пропонували одному з депутатів Почаївської міськради 500 доларів за виділення у власність лаври 3 земельних ділянок загальною площею 2,5 гектара, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Депутату подзвонили з проханням зустрітися та обговорити деякі питання. Увечері чоловік прийшов на зустріч, відповідно, і чернець Никодим, який підтвердив, що він дзвонив, і вони перейшли до обговорення суті питання, який планують вирішити на сесії Почаївської міськради 20 листопада", - заявив депутат Почаївської міськради від ВО "Свобода" Тарас Каравай.

Депутати звернулися із запитом до правоохоронних органів та СБУ з проханням перевірити факти з відео і з'ясувати прізвище депутата. У самій лаврі ці заяви наразі ще не прокоментували.

Мер Почаєва Василь Бойко заявляє, що в порядку денному міськради на 20 листопада не було ніяких питань про передачу трьох земельних ділянок лаврі. Також мер підкреслює, що це питання неможливо поставити на розгляд із депутатського голосу.

Ще в 2015 році Почаївська лавра звернулася до міської ради з проханням передати їй у власність три земельні ділянки площею 2,5 гектара, зокрема біля будівлі семінарії та лаври. Депутати попереднього скликання відмовили в проханні і відклали розгляд питання до завершення бойових дій на Донбасі. Загалом таких звернень і відмов було три.

Представники лаври подали в суд, і той у результаті зобов'язав міськраду знову розглянути рішення про передачу в постійне користування лаврі трьох ділянок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...