7-річній дівчинці, організм якої постарів на 60 років, провели унікальну операцію (відео)

Людей з такою хворобою за всю історію людства було тільки дві сотні.

В Україні провели стоматологічну операцію 7-річній дівчинці Ірині Химич з прогерією. Її організм вже постарів майже на 60 років. Такий випадок в країні єдиний, передають Патріоти України.

У дівчинки з'явилися температура, втрата апетиту і зубний біль, тому їй довелося йти до стоматолога. Ризики дуже великі, оскільки навіть складно ввести її в наркоз: занадто вузькі дихальні шляхи ускладнюють процес. "Будь-яке надмірне зусилля може привести навіть до перелому щелепи. Тому ми повинні вести себе дуже-дуже делікатно з нею", - розповів хірург-стоматолог Ігор Прощин.

Зміни в організмі Іри стали помітні, коли їй виповнилося три роки. "Коли дитина лисіє, і трохи не така шкіра, то зрозуміли, що щось не те з дитиною", - повідомив батько дівчинки. А її мама розповіла, що в країні немає лікарів, які взялися б за настільки рідкісне захворювання. "Інформація з Інтернету, з американських сайтів. З наших нічого немає", - сказала Діна Хіміч.

Мати сама веде історію хвороби дитини. На даний момент дівчинці вже пролікували сім зубів і два вирвали. Вони планують полетіти до Бостону – єдине місце, де вивчають цю хворобу, щоб врятувати Іру.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...