93-річний африканський диктатор більше не є послом доброї волі

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Гебрейесус завив, що скасовує призначення президента Зімбабве Роберта Мугабе послом доброї волі ВООЗ у Африці.
Роберт Мугабе

Про це повідомляється на сайті організації в неділю, 22 жовтня, передають Патріоти України.

У своїй заяві Гебрейесус пояснює, що він змінив своє рішення через негативну реакцію правозахисників, а також після консультації з урядом Зімбабве.

«Я уважно вислухав усіх, хто висловив занепокоєння, та вивчив питання, про які вони говорили. Я також порадився із урядом Зімбабве, і ми дійшли висновку, що таке рішення (про скасування призначення — ред.) якнайкраще відповідатиме інтересам ВООЗ», — йдеться в заяві.

Про призначення Мугабе послом доброї волі стало відомо у п’ятницю, 20 жовтня. Передбачалося, що президент Зімбабве займатиметься боротьбою з незаразними хворобами (раком, хворобами серця, дихальної системи, діабетом та іншими). Рішення розкритикували групи, які займаються розвитком охорони здоров’я і захистом прав людини, назвавши Мугабе корупціонером.

Робертові Мугабе 93 роки, він є президентом Зімбабве з 1987 року, його неодноразово звинувачували у диктаторстві, порушенні прав людини і придушеннях політичної опозиції. З 2003 року Мугабе перебуває під санкціями США.

Посли доброї волі ВООЗ – це «відомі особистості зі світу мистецтва, літератури, розваг, спорту та інших сфер суспільного життя», які вносять вклад в «привернення уваги до проблем охорони здоров’я і їх вирішення». Послів призначають на дворічний термін.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...