95% присутніх на інавгурації Путіна мріють про вихід Росії з Донбасу, - політолог

Для президента РФ Володимира Путіна будь-які поступки Україні означатимуть політичну смерть у Росії.

Андрій Піонтковський

Майже всі, хто був присутній на інавгурації президента РФ Володимира Путіна, хочуть, щоб Росія пішла зі сходу України. Таку думку в коментарі виданню "ГОРДОН" висловив російський політолог Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Диктатори зазвичай перебільшують свою здатність контролювати ситуацію. На передання контролю над українсько-російським кордоном Путін точно не піде, адже це означатиме повний провал, капітуляцію. Хоча 95% людей, які були на інавгурації Путіна, мріють про вихід Росії з Донбасу, а питання про Крим – звести до тривалих переговорів. Без Путіна вони б на це дуже легко пішли. Вони втрачають величезні гроші, які зберігають на Заході. І перед ними постає запитання: навіщо нам уся ця морока через одного чоловічка? Можливо, якось інакше вирішити це питання? І ці ідеї у них назріватимуть", – зазначив Піонтковський.

За його словами, російська молодь, яка виходить на акції протесту, відторгає нинішню владу у РФ. "Для розгону протестів у РФ уперше використали ряджених бандитів. В Україні їх називають тітушками. Вони зображують незалежних громадян, тому можуть діяти безкарно. Влада доручає їм брудну роботу, якої сама робити не може. Молоде покоління відторгає путінський режим. Рано чи пізно це дасться взнаки. Залякати молодь по всій країні не вдалося. А Путін сам ніколи не піде. Адже у нього одна дорога – під трибунал. Тому він захищатиме свою владу до останнього. Однак досвід показує, що такі диктатори дуже погано закінчують – їх змітає або народний бунт, або змова всередині найближчого оточення. Не уникне цієї долі і Путін", – підкреслив політолог.

Він уважає, що спроби Москви налагодити відносини із Заходом виявляться безуспішними. "Ми спостерігаємо серію зовнішньополітичних провалів Москви: побиття путінців у Сирії, знищення іранських військових об'єктів Ізраїлем тощо. До того ж РФ ніяк не відповідає. За понти доводиться відповідати – а їм просто нічим. Також потрібно звернути увагу на повний провал у КНДР і ситуацію у Вірменії. До Кремля дійшло, що він програє гібридну війну. Думаю, Москва намагається про щось домовитися із Заходом, щоб знизити градус напруженості. І насамперед уникнути згубних персональних санкцій. Адже ціна питання – $1 трлн. Це активи приватних осіб із РФ, які перебувають у США. Але без поступок в українському питанні жодного послаблення санкцій не буде. А для Путіна будь-який відступ щодо України – це політична смерть у Росії. Думаю, спроба налагодити відносини із Заходом буде безуспішною і загострить конфлікт усередині російської політичної еліти", – резюмував Піонтковський.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...