"А чотири роки де були? У барлозі лапу смоктали?", - журналіст про розрив договору про дружбу з РФ

Міністерство закордонних справ України не може впоратися з викликами, які стоять перед країною, розривати договори з Росією потрібно було ще у 2014 році, коли вона почала агресію, вважає журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон.

Журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон вважає, що договір про дружбу, співробітництво і партнерство України з Росією потрібно було розірвати ще до початку агресії Росії проти України. Таку думку він висловив у ефірі телеканала "112 Україна", передають Патріоти України.

"Як це мило – через чотири роки після початку бойових дій розривати договір. А чотири роки де були? Спали? У барлозі лапу смоктали? Що робили?" – запитав Гордон.

На його думку, Міністерство закордонних справ України не може впоратися з викликами, які стоять перед країною. "Я вже давно говорив, що наше МЗС не відповідає тим викликам, які Україна має. Якесь воно безпорадне. Я не розумію, чому так відбувається. Невже не можна знайти гарних дипломатів? Яка у нас гарна школа! Зленко (Анатолій Зленко очолював МЗС у 1991–1994 і 2000–2003 роках. – ред.) один чого коштує! Це ж вершина, брила, це справжній міністр закордонних справ. Люди є, але туди, де ухвалюють рішення, потрапляють інші... Беруть тих, хто ближче до тіла, хто покірний, своєї думки бажано щоб не мав, щоб плив у фарватері рішень керівного класу, за родинними ознаками беруть... Тобто керують найбільшими напрямами не ті люди, які мають підготовку, освіту, інтелект, глобальність і розуміння завдань, що стоять перед країною, а тимчасовці", – вважає журналіст.

Він наголосив, що не розуміє, що зараз змінить розрив договору з Росією. "Розірвуть зараз цей договір. І що це змінить? Чому цього не зробили чотири роки тому? І чи немає тут прихованої провокації?" – сказав Гордон.

Договір про дружбу між Україною і Росією регламентує відносини між країнами. Якщо його буде розірвано, не виключено, що інші країни, з якими Україна підписувала такі документи, теж захочуть їх розірвати. "Чи немає ймовірності, що завтра почнуться проблеми із Закарпаттям, Галичиною, Буковиною? Це ж може стати прецедентом. Умовно кажучи, завтра Угорщина може сказати, що Закарпаття є частиною великої Австро-Угорською імперії, або Румунія – що Буковина була частиною їхньої території", – зазначив журналіст.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...