А як же клятва Гіппократа? - У Тернополі лікарка відмовилася прийняти дитину з високою температурою

Вірте в себе, в свою природну красу та здібності. Бо косметика змиється, ефект від ліпосакції з роками втратиться, а природна людяність завжди буде в пошані.

Про це у своєму блозі пише лікар Наталія Волотовська, передають Патріоти України.

"Так вже повелося, що роки, проведені в школі – багато хто хоче забути і швидше поринути в доросле та ще поки безтурботне університетське буття. Як то кажуть, надихатися перед зашморгом сімейного життя. Хоча, може я й помиляюся, і таки є багато людей, котрі, як і я, любили більшість своїх днів і до «лінії фронту», і після. Все залежить від кута зору, чи не так?..

Руська навчалася в паралельному класі, та зрештою, я просто знала, що є така собі Руслана і все. Бо спілкувалася здебільшого з однокласниками і окремими старшими школярами. А незнайомих хлопців боялася, як вогню. Така була сором’язлива. Мене завжди захоплювала властивість таких дівчат, як Руська, впевнено спілкуватися із будь-ким – чи то вчитель, чи то хлопець, який подобається. А треба сказати, що незважаючи на свою огрядність, вона досить часто знаходила з ними безліч спільних тем для розмов. Про що – загадка за сімома замками.

Минули роки. Ми всі розпочали те своє «доросле плавання», про яке нам так часто говорили вчителі… Правда, Руся десь там в 20 з лишком років, а я – через повну семирічку. Синдром відмінниці дався взнаки. Та що там шкодувати – люблю своє життя таким, яким воно мені пишеться. На чистовик. Без права вважати чорновиком…

Перші місяці, коли молода мама виходить «в люди» без немовляти – то особливий час. Комусь це вдається вже з перших днів, гроші і звички роблять своє, а хтось не може ніяк вискочити навіть до перукаря, самостійно втинаючи ножицями неслухняні пасма та роблячи нашвидкоруч манікюр, поки маля спить. І таких історій чимало.

Та ось в один із таких виходів я, вже трошки з імунітетом до шалених цін та спокоєм в думках, що не все ще втрачено, чимчикувала в розтоптаних улюблених «шлапаках» із двома сумками з ринку. Якраз порівнялася із дитячим майданчиком, як хтось гукнув, моє ім’я. Назустріч йшла Руська. Огрядна. З великими червоними губами та підведеними вірменськими бровами. Зачіска в неї була коротка, але з тими витребеньками двох кольорів – чорно-біла. Бе. Не знаю чому, але таке поєднання мені нагадало вигляд Білого Біма з чорним вухом.

– І куди це ти так? – поблажливо зміряла мене поглядом Руська.

– Та от, додому поспішаю, вже й забула, коли на каблуках ходила, – усміхнулася доброзичливо, бо якось ніяково стало за свої «чуні» та нашвидкоруч зав’язану дульку на маківці.

– Та що там переживати?! Нам вже ж на подіумі щодня ходити не треба, та й обновки не варто брати – в старому дешевше.

І якось та «щира» порада мене так штрикнула, що всередині аж збунтувалась. Та сказати було нічого. А за пару тижнів знову зустрілися з Руською.

В синочка вже кілька днів була температура під сорок. А були ми вже кілька днів гостювали у моєї мами, то й пішла за порадою до дільничної за місцем фактичного місця перебування. На порозі в ординаторську мене зустріла медсестра Руслана. При повному параді, в білосніжному халаті.

– Вам куди?

– Я – лікар, мені порадитися щодо малюка, висока температура нас застала в гостях.

– То їдьте до свого дільничного! Вам не до нас.

– Так куди ж їхати, як гарячка в дитини?!

– То прийдіть ще раз, як буде лікар новий.

І так би довелося мені, мабуть, силою відсторонювати Руську, яка загородила собою двері, якби завідуюча, котра знала і мене, і мою сім’ю, сама не закликала до себе.

Все закінчилося добре. Але є одне «але». От хай ніколи в вашому життя такі Руськи не складають вам погоди, і вірте в себе, в свою природну красу та здібності. Бо косметика змиється, ефект від ліпосакції з роками втратиться, а природна людяність завжди буде в пошані. І в моді."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...