А який результат?: "Медведчук витягнув з Росії лише трьох політв’язнів", - Фейгін (відео)

При цьому адвокат пояснив, що в даному випадку не йдеться про контакти з ОРДЛО...

Голова Адміністрації президента України часів Леоніда Кучми, кум російського диктатора Володимира Путіна Віктор Медведчук зміг домовитися про повернення до України тільки незаконно засуджених Надії Савченко, Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка. Про це розповів колишній російський адвокат, а нині громадський захисник Марк Фейгін в ефірі програми "Студія Захід з Антоном Борковським", передають Патріоти України.

"Я загалом не проти посередництва (в обміні полоненими і заручниками - ред.) таких людей, як Медведчук, хоча я до нього ставлюся негативно. Я хочу іншу річ підкреслити: а який результат цієї діяльності? Я задам собі риторичне питання. Давайте назвемо, підрахуємо: Савченко, Афанасьєв і покійний Солошенко. Троє людей, яких врятував Медведчук", - зазначив він.

При цьому Фейгін пояснив, що в даному випадку не йдеться про контакти з ОРДЛО ("про те, що відбувалося в Тристоронньої контактній групі, за його участі в обміні між невизнаними цими ОРДЛО, так званими ДНР, ЛНР, і, відповідно, Києвом, з приводу обміну військовополоненими").

"Це ми зараз не беремо до уваги. Може, він там є ефективним. Я не знаю. Це вирішувати українській владі. Я зараз кажу виключно тільки про російську ситуацію", - наголосив правозахисник.

"Медведчук, як я розумію, використовує свої особливі відносини з Путіним. Чого він не приховує і декларує - кум Путіна і т.д. і т.п. Але проблема полягає в тому, кого він представляє на перемовинах - Україну або ж йдуть перемовини Росії з Росією в його особі?", - додав Фейгін.

Окрім того, він прокоментував звинувачення на свою адресу з боку Медведчука на рахунок того, що в справі Савченко він, як адвокат, нібито вдавався до "політичних провокацій": "... А Медведчук, який очолює партію, який володіє двома каналами, і, мабуть, має намір фінансувати і брати участь у виборах до Ради в жовтні наступного року, він що не займається політичним маніпулюванням, використовуючи своє ексклюзивне місце перемовника нібито від імені України в політичних інтересах?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...