А їм все мало! - На КремльТБ "окупували" Київ (відео)

На російському телебаченні озвучили прокремлівський міф про те, що Україна не має власної історії, а фраза "Київ - мати міст руських" вказує на прямий зв'язок української столиці з країною-агресором.

Відповідні пропагандистські фейки поширили російський політолог Сергій Міхєєв і ведучий Володимир Соловйов в ефірі його шоу на телеканалі "Росія 1", передають Патріоти України.

"В Україні дуже люблять говорити про глибоке коріння, давню історію. Шановні! Ось ця спроба обгрунтувати своє існування за рахунок іноземного центру, ідеологічного, історичного (натяк на партнерство із Заходом. - ред.) - це свідчення того, що ніяких коренів немає! Що це вигаданий проект, що це держава, яка не відбулася!" - висловився Міхєєв, просуваючи в маси російського суспільства улюблену вигадку Кремля про штучно відокремлену Україну.

Однак його колега Андрій Окара, вислухавши пропагандистський спіч, нагадав, що традиційно Київ називають матір'ю міст руських і саме з нього почалася історія Київської Русі.

Соловйов, який також вклинився в дискусію, витлумачив відому фразу на свій лад, і висловив упевненість в тому, що її основний зміст - приналежність української столиці до споконвічно російських земель.

"Саме так - російських, але не українських", - з усмішкою сказав він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...