"А хто буде воювати?": У мережі показали відважного захисника України (фото)

Олексію на вигляд років п’ятдесят. Він справляє враження добродушної людини, яка любить товариство і вміє пожартувати. Армієць боронить Зайцеве.

Український військовий Олексій, який обороняє селище Зайцеве Донецької області, розповів про ситуацію на передовій у зоні ООС. Про відважного бійця написали на сторінці волонтерської організації "Повернись живим" в соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

"Олексію на вигляд років п’ятдесят. Він справляє враження добродушної людини, яка любить товариство і вміє пожартувати. Армієць боронить Зайцеве. Під час так званого "хлібного перемир’я" тут стало дещо тихіше, але стрілянина з боку ворога не припинилася", - відзначили в мережі.

"Провокують. То гранату кинуть, то стрельнуть пару разів. Ми так розуміємо, хочуть, щоб ми давали відповідь, а потім скажуть, що ми не дотримуємося режиму тиші. Ну ви самі розумієте. Напередодні ввечері бойовики кілька разів вистрілили, але українські військові поки терплять", - розповів Олексій.

"Нині бійці "Королівської" бригади укріплюють окопи, де треба, копають нові траншеї. Олексій говорить, окупанти роблять те саме: "Та тут сто метрів до них, видно, як копають". Чоловік на війні з 2014-го. Тож за цей час бачив не одне перемир’я", - відзначив автор публікації.

"Вони ніколи його не дотримуються, як обіцяють. Пару днів можуть помовчати, а потім знову стріляють", - підкреслив Олексій.

"До мобілізації він працював у Івано-Франківській області нафтовиком. Та зараз чоловікові важливо бути тут. "А хто буде воювати? Ми втягнулися, ми звикли, - каже військовий. І усміхається: – У мене тут друга сім’я". Удома чоловік був на Новий рік", - розповіли в публікації.

Олексій зізнався, що сумує за родиною.

"Якби не оті сволочі, - усміхається і показує пальцем за ліве плече, туди, де ворог, - були б ми вдома", - передали слова Олексія волонтери.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...