А наче все минулося - та ні: Швейцарія встромила "ножа в спину" Віктору Федоровичу (відео)

Швейцарія заморозила 137 млн євро Януковича і його оточення.

Віктор Янукович

Три роки тому швейцарські банки заблокували 137 млн євро, які зберігаються на рахунках Віктора Януковича та його поплічників. Про це стало відомо 4 червня 2014 року, пишуть Патріоти України.

Спочатку за розпорядженням уряду було заблоковано 55 млн євро. Згодом прокуратура додала до цієї суми ще 82 млн.

Вже в середині липня стало відомо, що Віктор Янукович подав до Європейського суду позов проти санкцій Брюселя.

З подібним позовом до суду звернувся і колишній прем'єр-міністр Микола Азаров.

Також відомо, що влада Великобританії заморозила 17 млн євро Януковича, Австрія – 6 млн євро, Кіпр – 1,5 млн євро і $3 млн та Ліхтенштейн – 27 млн швейцарських франків.
Ці гроші до українського бюджету поки не повернулися.

Ще до цього 29 квітня 2014 українська Генпрокуратура заявила, що Янукович і його оточення вкрали в українців понад $100 млрд. З них $32 млрд були вивезені до Росії. За різними думками, ці кошти витрачаються на фінансування терористичного руху на Сході.

Для того, що ми мали шанси повернути кошти Януковича, має бути прийнятий закон про спецконфіскацію, вважає блогер Карл Волох:

"Маємо прийняти закон про спецконфіскацію. Також у нас мають бути вироки щодо Януковича і його соратників. Тоді їхні кошти можна буде розділити між швейцарською та українською владою. Якщо цього закону та вироків не буде, гроші швейцарці заберуть собі. Наприклад, латиші (суди Латвії конфіскували на користь країни 50 млн євро. Попередньо ці кошти визнали отриманими злочинним шляхом з держбюджету України. У їх розкраданні підозрюють колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова) у нас конфіскували $80 млн, вкрадених в Україні. Та жодної копійки з них ми так і не отримали", – говорить Карл Волох.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...