А так все добре починалось: Порошенко засмутив Лукашенка

За словами Шушкевича, Петро Порошенко не підтримав ідею про миротворців на Донбасі від Білорусі.

Про це заявив екс-глава Верховної Ради Білорусі Станіслав Шушкевич, передають Патріоти України з посиланням на "Білоруський партизан".

Говорячи про обговорення під час зустрічі з президентом України участь Білорусі у миротворчій місії на Донбасі, Шушкевич заявив: "Тут категорично - Порошенко сказав, що не може бути миротворців з тієї країни, яка є союзником агресора".

"Білорусь через ОДКБ і через угоду по так званій Союзній державі фактично має єдине військове формування з Росією, тому миротворців з Білорусі не може бути. Країна-агресор не може направляти миротворців в Україну", - зазначив Шушкевич.

Він заявив, що не було потреби, щоб Порошенко підтримував таку позицію під час обговорення. "Я переконаний, що всі, хто брав участь у цій розмові, були з цим згодні", - додав Шушкевич.

Як відомо, раніше міністр оборони Білорусі Андрій Равка заявив, що Білорусь може направити своїх миротворців на Донбас за умови виконання низки умов, зокрема - за згодою РБ ООН і України. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що Білорусь готова взяти участь у миротворчій місії в Україні за наявності домовленостей між президентами України і РФ.

Разом з тим заступник глави МЗС України Олена Зеркаль заявила, що МЗС України не вважає за можливе участь Білорусі у миротворчій місії ООН на Донбасі, оскільки ця країна є членом "Організації Договору про колективну безпеку" - військово-політичного блоку на чолі з РФ.

Президент Петро Порошенко заявляв, що Україна готова до дискусій щодо етапів впровадження миротворчої місії ООН на Донбасі, а також щодо країн, які братимуть у ній участь. Він також зазначив, що згідно з принципом миротворчих операцій, у них, як правило, не беруть участі сусідні країни.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...