А ви це знали? - Дієтолог розповіла про неймовірну користь слив (інфографіка)

В сливах міститься величезна кількість вітамінів і мікроелементів.

Відомий лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла про корисні властивості слив і пояснила, кому їх потрібно їсти в першу чергу. Про це дієтолог написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

Лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла, що в сливах міститься величезна кількість вітамінів і мікроелементів. "Ви любите сливи? Якщо ні, то варто до них придивитися! До складу слив входять вітамін С, вітаміни групи В, провітамін А, цукор, харчові волокна, органічні кислоти, азотисті, дубильні, пектинові речовини, макро - і мікроелементи", - повідомила дієтолог.

Вона пояснила, що фіолетовий відтінок у слив завдяки високій концентрації антоціанів і зазначила, що сливи потрібно обов'язково є тим, у кого спостерігаються проблеми з серцево-судинною системою. А також вона рекомендує сливи, як профілактику проти новоутворень.

"Вони містять активні речовини флавоноїди, а саме антоціани, які надають їм фіолетовий відтінок. Ті, хто споживає багато овочів і фруктів, які є джерелом флавоноїдів (антоціанів), відзначаються кращим здоров'ям, менше страждають хворобами серцево-судинної системи і новоутвореннями", - написала Світлана Фус і додала, що сливи є лідерами серед фруктів за змістом вітаміну Е.

"Цікаво, що за вмістом вітаміну Е слива є одним з лідерів серед фруктів. А свої корисні властивості плоди зберігають і після переробки. В Україні триває сезон слив, зараз вона смачна, корисна і свіжа. Користуйтеся цим!" - порекомендувала лікар-дієтолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...