Відомий лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла про корисні властивості слив і пояснила, кому їх потрібно їсти в першу чергу. Про це дієтолог написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.
Лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла, що в сливах міститься величезна кількість вітамінів і мікроелементів. "Ви любите сливи? Якщо ні, то варто до них придивитися! До складу слив входять вітамін С, вітаміни групи В, провітамін А, цукор, харчові волокна, органічні кислоти, азотисті, дубильні, пектинові речовини, макро - і мікроелементи", - повідомила дієтолог.
Вона пояснила, що фіолетовий відтінок у слив завдяки високій концентрації антоціанів і зазначила, що сливи потрібно обов'язково є тим, у кого спостерігаються проблеми з серцево-судинною системою. А також вона рекомендує сливи, як профілактику проти новоутворень.
"Вони містять активні речовини флавоноїди, а саме антоціани, які надають їм фіолетовий відтінок. Ті, хто споживає багато овочів і фруктів, які є джерелом флавоноїдів (антоціанів), відзначаються кращим здоров'ям, менше страждають хворобами серцево-судинної системи і новоутвореннями", - написала Світлана Фус і додала, що сливи є лідерами серед фруктів за змістом вітаміну Е.
"Цікаво, що за вмістом вітаміну Е слива є одним з лідерів серед фруктів. А свої корисні властивості плоди зберігають і після переробки. В Україні триває сезон слив, зараз вона смачна, корисна і свіжа. Користуйтеся цим!" - порекомендувала лікар-дієтолог.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...