Адвокат Януковича втратив голос: Суд у справі державної зради перенесли

Оболонський районний суд Києва оголосив перерву в підготовчому судовому засіданні у справі державної зради Віктора Януковича на 16 червня.
Віталій Сердюк

Таке рішення у понеділок оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляють Патріоти України.

В ході судового засідання адвокат Віталій Сердюк виступав з клопотаннями, починаючи з 10 ранку і почав втрачати голос.

"Я просив би перенести. Є необхідність і прокурору, і захисту відпочити. Я наполягаю на перерві. Матеріалів багато, голосу вже мало", - зазначив він.

У свою чергу прокурори наполягали на продовженні судового засідання. "Суд розуміє складність справи і складність доведення, тому ми розуміємо вас. Суд вбачає, що ви втрачаєте можливість виступати", - сказав суддя Дев'ятко до Сердюка.

Також суд хотів оголосити перерву до 8 червня, однак Сердюк попросив оголосити перерву до 16 червня, тому що з 5 до 16 червня його не буде в країні. Суд погодився з доводами адвоката та призначив засідання на 9 годину 16 червня.

Як відомо, Генеральна прокуратура звинувачує Януковича у державній зраді. У справі фігурує лист Януковича від 1 березня 2014 року до президента Російської Федерації Володимира Путіна із проханням увести війська в Україну. Аналогічний лист колишній лідер України спрямував і Раді Федерації РФ.

На погляд ГПУ, цей лист узаконив надання Путіну дозволу на використання російських військ в Україні, що сприяло анексії Криму та окупації частини Донбасу.

4 травня 2017 року Оболонський районний суд Києва розпочав підготовче засідання у справі проти Віктора Януковича про державну зраду за процедурою спеціального (заочного) досудового розслідування.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...