"Агресія проти Грузії відбулася після навчань "Кавказ-2008". Агресія проти Криму - в межах "Кавказ-2012" і "захисту" Сочинської олімпіади", - віськовий експерт про російсько-білоруські маневри

Російсько-білоруські навчання можуть загрожувати безпеці країн Європи.

Олексій Арестович

Таку думку висловив військовий експерт Олексій Арестович у ефірі телеканалу ZIK, передають Патріоти України.

"Хочу нагадати, що агресія Росії проти Грузії відбулася після військових навчань "Кавказ-2008". Агресія проти Криму та його захоплення відбулися в межах розгортання угруповання по захисту "Кавказ-2012" і нібито захисту Сочинської олімпіади. Тобто, із 1945 року майже всі збройні агресії починалися із розгортання військових навчань".

Також він зауважив, що військові навчання "Захід-2017" – це не єдині російсько-білоруські навчання, які відбудуться восени.

"Одразу після "Заходу-2017" почнуться наступні російсько-білоруські навчання "Бойове братерство-2017". І ніщо, насправді, не заважає генштабам Білорусі та Росії відпрацювати бойові дії проти України не на першому військовому навчанні, до якого буде прикута велика увага, а саме на другому. До того ж, Росія на своїй території вже розпочала відпрацьовувати військові маневри".

Експерт пояснює, що такий крок із організації військових навчань є дуже вдалим для Путіна.

"Це буде величезна шахова партія, і Путін робить дуже вдалий крок, який одночасно загрожує Прибалтиці, Польщі, Чехії, країнам Центральної Європи і Україні одночасно. Крім того, для Білорусі ще є одна велика загроза з боку Росії – це м'яка окупація, коли російські війська під час навчань зайдуть і вже не вийдуть, або вийдуть частково", – говорить Арестович.

Також експерт прокоментував поведінку президента Російської Федерації з погляду майбутніх президентських виборів у Росії.

"Путін визначив дату президентських виборів у Росії на 18 березня – а це дата референдуму по Криму, тобто його анексії. Це вказує на те, що він заходить на ці вибори з іміджем збирача земель, тому виникає питання, яка наступна територія буде окупована Путіним?"

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...