"Ай да Рубан! Ай да "генерал"!", - волонтер повідомила про затримання людини Медвечука на Донбасі

За словами Різаєвої, співробітники українських спецслужб 8 березня затримали керівника українського центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана.

Володимир Рубан

Про це повідомляє в соціальній мережі Facebook відомий український волонтер Гайде Різаєва, посилаючись на свої достовірні джерела в Службі безпеки України, передають Патріоти України.
За її інформацією, затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в'їзду / виїзду через лінію розмежування «Майорське» на дорозі між окупованим містом Горлівка та підконтрольним Україні містом Бахмут «при спробі перетину лінії розмежування з забороненим "товаром"».

«Ай да Рубан!)) Ай да „генерал“! Многим известный в своей изумительной способности присваивать себе звания „генерала-обменщика“, „героя-освободителя“ Рубан Володя (он же -Гарбузюк) „залетел“ под возможность пополнить „обменный фонд Украины“… он был задержан недавно в Майорске нашими спецслужбами… На совести данного „не знаю как его назвать“ сотни сданных в плен по „красивой и продуманной ФСБ“ схеме наших ребят… сотни искалеченных судеб и смертей, смерть моего отца и моего ребенка, которому от избиений в плену так и не дали появиться на свет… „Схемки и темки“ данного человека зачастую были успешными. Но сколько веревочке не виться — конец все равно будет. И с этим „концом“ столкнутся все, кто в этой антиукраинской схеме… Так что „готовьтесь еще 3 мальчика и 2 сестрички-героини“)!!! Я думаю что обменяем мы вас достойно 1/30, как минимум)) Информация предоставлена из достоверных источников спецслужб Украины», — пише Гайде Різаєва.

Отримати офіційні коментарі у СБУ і Держпогранслужби щодо затримання Рубана, журналістам не вдалося. Власні джерела «ФАКТІВ» у колах правоохоронців затримання не коментують, але сам факт такого не заперечують. Колеги Рубана по «Офіцерському корпусу» також вельми обережні у висловлюваннях. Вони стверджують, що про затримання їм поки нічого невідомо. Але вже відомо, що 8 березня за місцем проживання подружжя Рубана було проведено обшук. За інформацією джерела «ФАКТІВ» в «офіцерському корпусі», в помешкані «побували співробітники СБУ, шукали якісь рукописи і засоби зв'язку». Співрозмовник сумнівається в законності проведення обшуку і вважає, що все це може бути провокацією, спрямованою на дискредитацію Рубана.
Відзначимо, рік тому, 27 лютого 2017 року, Рубана при перетині лінії розмежування вже затримували співробітники СБУ. «Рішення про його затримання було прийнято відповідно до пункту 4 статті 7.9 "Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів (товарів) через лінію зіткнення в межах Донецької та Луганської областей". Під час спілкування зі співробітниками СБУ Рубан не надав ніяких пояснень, чому він порушив порядок перетину лінії розмежування, посилаючись на статтю 63 Конституції України, згідно з якою відповідальність за відмову давати показання або пояснення щодо себе не передбачається. У пресі він обґрунтував мету своєї поїздки переговорами про звільнення заручників, хоча в заявці на перетин була вказана зовсім інша причина - догляд за квартирою тещі. Служба безпеки України вітає будь-яку допомогу в питанні звільнення наших співвітчизників, однак закликає припинити політичні спекуляції і самопіар на цій темі», - повідомляли тоді в СБУ.
Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...