Академік НАНУ розвіяв популярні міфи про питну воду (відео)

Більшість бутильованої води небезпечна через пластик, а її якість ніяк не залежить від ціни.

Про це в ефірі ObozTV заявив академік, директор Інституту колоїдної хімії і води ім. Думанського НАНУ Владислав Гончарук, передають Патріоти України.

"І та, і інша - погана. Просто одні нахабні і ставлять велику ціну, думають, що психологічно ви потрапите під дорогу воду. В пластиковій пляшці вся вода погана. Це пластик і вода настільки агресивна, що розчиняє будь-який пластик. Питну воду в пластику можна тільки зі свердловини донести додому", - зазначив він.

Також вчений розкритикував і питну воду, яку постачають в офіси та різні установи в більш габаритних ємностях. "У багатьох офісах ставлять 20 літрові бутлі і склянки. Це брудна вода, це каналізаційна вода. Наприклад, я прийшов з нежиттю, почхав і все, чим я чхаю, воно в тій воді. Я стакан поставив і поки вода йде, воно все бульботуєтся туди і буде розмножуватися там", - додав Гончарук.

За його словами, викликає питання і якість самої води в цих бутлях. "Незрозуміло, яку воду заливають. В кращому випадку її наливають зі свердловини, але через два дні вона вже токсична", - підкреслив академік, зазначивши, що воду найкраще зберігати в скляній тарі.

Крім того, він підкреслив, що в домашніх умовах визначити якість води неможливо. "Це виключено. Це роблять тільки професійні лабораторії, де ми робимо необхідну "хімію" і повністю робимо біотест на різних рівнях", - розповів учений.

Також Гончарук розвіяв міф про очищення води сріблом і вважає марною тратою грошей використання різних систем очищення води до проведення її хімічного аналізу. "Іони срібла дуже токсичні. Весь світ пропонує системи очищення води і цими системами забиті полиці наших магазинів. Цього робити не можна, адже всюди вода різна. Спочатку потрібно поставити діагноз, чим вода хвора, яке очищення потрібне", - переконаний він.

При цьому Гончарук заспокоїв усіх, хто боїться приймати душ або ванну. "Купатися можна і безпечно. Головне її (воду. - ред.) не ковтати. Ми ж в Дніпрі купаємося. Супергрязна вода", - резюмував академік.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...