Америка прийняла виклик Путіна: "У Вашингтоні задумалися про заходи, які повинні призвести до краху путінського режиму", - Портников

Американські конгресмени заявили про підготовку нового законопроекту щодо санкцій проти Росії.

Про це у своєму блозі пише журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України.

"На думку законодавців від обох партій конгресу, існуючий режим санкцій поки що не призвів до змін у діях російського режиму.

"Наша мета - змінити статус-кво і запровадити нищівні санкції та інші заходи проти Росії Путіна, поки він не припинить втручатися у виборчі процеси у США і здійснювати кібератаки проти американської інфраструктури, поки не піде з території України і не перестане сіяти хаос у Сирії", - зазначив сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

Нові санкції обіцяють бути досить чутливими для Росії. Вони можуть не просто призвести до значних фінансових втрат, а й підірвати самі засади економіки країни-агресора. Є висока ймовірність, що від наслідків цих санкцій - тим більше, якщо вони будуть посилюватися - Росія не оговтається і після краху путінського режиму. Що вона на довгі десятиліття перетвориться на Венесуелу Євразії.

При цьому ясно, що сенатори, які готують законопроект, можуть розраховувати на підтримку у адміністрації президента США. На тлі оприлюднення їхніх намірів радник президента з національної безпеки Джон Болтон провів у Білому домі спільний брифінг із керівниками спецслужб. Його головна тема - спроби Росії підірвати американську демократію. Учасники брифінгу наголосили, що Росія не припиняє спроб втрутитися у американські вибори і відзначили, що будуть робити все можливе, щоб цього не допустити.

Може виникнути просте запитання: чи повинна була американська позиція так посилитися після того, як президент Трамп почав прямий діалог зі своїм російським колегою? І проста відповідь - безсумнівно. Тому що саме саміт в Гельсінкі продемонстрував американському політичному істеблішменту до якої міри президент США не усвідомлює масштабів російської загрози. Небезпека підриву американської національної безпеки і демократії збільшилася у багато разів.

І тут виникає дилема - як діяти, з ким боротися? Легко сказати - із президентом Трампом, якщо вже він не готовий до боротьби із Путіним. Але здолати Трампа не так вже й просто. Ніяких реальних звинувачень проти нього немає, його популярність не знижується. І для республіканців він - свій президент, як би вони його не скритиковували.

Але тоді, можливо, простіше боротися з президентом Путіним і його режимом? Якщо не буде Путіна при владі - не буде проблеми. Нікому буде зваблювати або шантажувати Трампа.

А домогтися краху російської економіки і самого режиму не так складно. Потрібно тільки захотіти.

Ось чому в Вашингтоні задумалися не про покарання путінського режиму, а про заходи, які повинні призвести до його краху. Про демонтаж режиму.

Між іншим, це той висновок, до якого дійшов свого часу президент Рональд Рейган. Не потрібно конкурувати з радянським режимом і не потрібно намагатися домовитися з божевільними. Потрібно вжити заходів, які приведуть до демонтажу режиму. І Радянський Союз наказав довго жити.

Щось подібне може статися і з путінською Росією. Путін сам винен. Він занадто нахабно і відверто поводився в Гельсінкі. Тільки сліпий міг не помітити небезпеку, яка пов'язана із цим правителем, його режимом і його намірами по відношенню до цивілізованого світу.

Американські політики прийняли виклик Путіна."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...