"Американська мрія": 10 зірок Голлівуду з українським корінням, про яких ви точно не знали

Про те, що в Голлівуді працює чимало українців - давно не секрет. Вони змогли не просто реалізувати свій потенціал в чужій країні, а завоювати серця мільйонів.

Саме вони подарували незабутні образи - рудоволосої Лілу, агента Малдера, дівчани Бонда, Великого Гетсбі та інших, - йдеться в матеріалі Styler, передають Патріоти України.

Девід Духовни

Зірка "Секретних матеріалів" і "блудливого Каліфорнії" народився в сім'ї євреїв, які емігрували з Києва в США під час сталінських репресій. При цьому дідусь актора родом з Бердичева. Про своє справжнє походження Духовни дізнався не так давно, оскільки раніше він був упевнений, що його предки - вихідці з Росії. "Я виріс, думаючи, що я росіянин, але тільки зараз зрозумів, що насправді я українець. Ніколи не пізно змінитися", - написав він тоді в Twitter.

Леонардо Ді Капріо

Бабуся оскароносного голлівудського актора Олена Смирнова народилася в Одесі. Незабаром батьки відвезли її звідти до Німеччини, де видали заміж. Після розлучення вона емігрувала в США. Там у неї закрутився роман з італійцем - дідусем Лео. Їхнє щастя тривало недовго, оскільки він кинув Олену вагітною. Проте з цього зв'язку згодом народилася американська зірка світового масштабу - Леонардо Ді Капріо, відомий своїми ролями у фільмах "Титанік", "Початок", "Великий Гетсбі", "Вовк з Уолл-Стріт" та інших.

Вайнона Райдер

Симпатична дівчина з готичного фільму "Едвард Руки-ножиці", а також зірка "Осені в Нью-Йорку", "Перерване життя" і "Маленьких жінок" також має українське коріння - предки актриси родом з Харкова. Коли актриса, справжнє ім'я якої Вайнона Горовіц, дізналася про своє походження, вона загорілася ідеєю стати героїнею фільму про своїх родичів, в якому була б показана їхнє життя в період Другої світової війни.

Віра Фарміга

Віра Фарміга - дочка українських емігрантів, яка народилася в штаті Нью-Джерсі, але до шести років взагалі не говорила англійською. Майбутня актриса ходила в українську католицьку школу і навіть виступала в українському народному ансамблі. Спочатку Віра спробувала себе на Бродвеї, а після початку отримувати пропозиції від кінорежисерів. Так, вона знялася у фільмі "Відступники", "Закляття", в серіалі "Мотель Бейтса" і в інших популярних картинах. У сім'ї Віри сім дітей. Її молодша сестра Таісса також грає в кіно, найбільш помітна її роль в серіалі "Американська історія жахів".

Дастін Хоффман

Батьки Дастіна Хоффмана емігрували в США з Києва після того, як на їхніх очах розстріляли бабусю і діда. Про своє єврейське походження актор дізнався не відразу, оскільки в його родині не було прийнято відзначати будь-які релігійні свята, а своє українське коріння Хоффман виявив тільки в 78 років в передачі "Розшукуючи ваше коріння". Акторові, відомому своїми ролями у фільмах "Випускник" і "Людина дощу", повідомили, що його предки є вихідцями з Білої Церкви під Києвом.

Стівен Спілберг

Дві бабусі і діди знаменитого режисера, ім'я якого знайоме кожному від малого до великого, родом з України: по материнській лінії з Кам'янця-Подільського, по батьківській - з Одеси. Про своє походження Стівен Спілберг неодноразово згадував в інтерв'ю і говорив, що його улюблена страва - український борщ.

У 59 років Спілберг вперше відвідав Україну, правда, до рідних одеський країв так і не доїхав, зате, ледь зійшовши з трапа літака, оголосив: "Нарешті-то я на рідній землі!"

Міла Куніс

Зірка "Чорного лебедя" Миля Куніс народилася в Чернівцях і переїхала в Лос-Анджелес разом з сім'єю в дев'ятирічному віці. Їй було важко звикнути до нової культури, вивчити мову і адаптуватися до іншої країни. Однак їй вдалося стати справжньою зіркою.

Кілька років тому сусідка Куніс з Чернівців заявила, що актриса, будучи дитиною, вкрала у неї курку, і тепер має намір вимагати компенсацію. У відповідь на це Міла Куніс з чоловіком Ештоном Кутчером записали веселе відео.

До речі, недавно актриса відвідала Україну, але була розчарована поїздкою. Власники будинку, в якому голлівудська зірка Міла Куніс проживала до 7 років, не пустили актрису навіть на подвір'я.

Ольга Куриленко

Актриса отримала широку популярність після ролі дівчини Бонда у фільмі "Квант милосердя". Ольга Куриленко народилася в Бердянську, де жила до 13 років. Потім вона переїхала в Європу, а звідти в США. Актриса не шкодує про рішення виїхати з України, оскільки це стало можливістю реалізувати себе. І, як бачимо, у неї це вийшло.

Міла Йовович

Зірка "П'ятого елементу" народилася в Києві. Після її сім'я переїхала до Дніпра (у той час - Дніпропетровськ), де Мілла ходила в дитячий сад. Потім вони емігрували до Англії, а пізніше в США. Батьки майбутньої зірки працювали прислугою в будинку у знаменитого американського режисера Брайана де Пальми. Мабуть, це знайомство справило незабутнє враження на Міллу Йовович, і вона міцно пов'язала своє життя з кіно.

Сильвестр Сталлоне

Ще один одесит в нашому списку. Прабабуся актора родом з Південної Пальміри, а точніше - з Молдаванки. Вона була із заможної єврейської родини Лейбович, що володіє декількома ткацькими фабриками і квартирними будинками в самому центрі міста. Пізніше прабабуся разом з чоловіком емігрувала в США, але своє походження приховувала. В середині 80-х мати Сильвестра Жаклін у що б то не стало вирішила відшукати родичів в Україні. У цьому їй допоміг Михайло Горбачов, якому вона, як астролог, створила індивідуальний гороскоп. Сьогодні український родич сім'ї Сталлоне як і раніше живе в Одесі і успішно займається бізнесом.

Звичайно, це не веь список знаменитостей з українським корінням. До них можна додати голлівудську легенду Джека Пеланса (Палагнюк - справжне прізвище), Леонарда Німоя, більш відомого як містер Спок, і Лів Тайлер, дочку музиканта Стівена Тайлера з гурту Aerosmith.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...