Американська письменниця польського походження зазначила схожість між Голодомором та конфліктом на сході України

Американська письменниця та журналістка польського походження, лауреатка Пулітцерівської премії Енн Епплбаум вважає, що між політикою Йосипа Сталіна та Володимира Путіна щодо України можна провести паралелі.

В інтерв'ю британському телеканалу Sky News вона висловилася про те, що між подіями 30-х років та нинішньою кризою в Україні чимало схожого, передають Патріоти України з посиланням на ИноСМИ.Инфо.

Зокрема, у своїй новій книзі під назвою "Червоний голод" Епплбаум пише про навмисне фізичне винищення українців у 30-х роках шляхом заморювання. Сталін, за твердженням письменниці, мав на меті зруйнувати саму ідею України.

"Для Сталіна існування незалежної України було політичною проблемою. Це був виклик", – пояснила автор книги.

На її думку, політичний посил Росії не змінився і досі: РФ продовжує посягати на державний суверенітет України.

Не хочеться проводити близьку аналогію, але зрозумілим є те, що російський режим і сьогодні вважає Україну ідеологічним викликом. Молодь київського Майдану – це саме той тип натовпу, який Путін побоюється побачити коли-небудь у Москві. Тому і потрібно розбити його в Україні, подолати цей вид нестабільності, що надходить звідти, – констатувала Епплбаум.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...