Американські лікарі створили імплант, який ставить паралізованих людей на ноги (відео)

Мільйони спинальників знову зможуть стати на ноги завдяки правильним думкам.

У Сполучених Штатах успішно випробували імплант, який ставить паралізованих людей на ноги. Троє учасників експерименту вперше у світі почали одужувати завдяки приладу, що реагує на їхні думки, передають Патріоти України.

Лікарі радіють першим рухам Джереда. Прикутий останні 5 років до візка чоловік вперше може поворухнути ногами. Аби це сталося, знадобилися місяці важкої праці, лікарі та тренери допомагали набрати гарну форму м'язам чоловіка. Виснажливі заняття дали результат: він зміг рухати ногами, потім - стояти, а згодом – пішов.
Участь у експерименті в іншому медичному закладі бере студентка Келлі. Паралізована після аварії дівчина робить перші самостійні кроки. «Мої очі наповнилися сльозами, і я така: "Боже, це сталося! Я щойно зробила кілька кроків!", - радіє Келлі.
Розробники технології пояснюють, вживили у хребет пацієнтів спеціальний стимулятор, який передає електоімпульси від головного мозку до спинного. Тобто, нейрони хворого отримують сигнал, що треба стояти чи ходити попри те, що хребет людини пошкоджено.

«Ми змогли напряму стимулювати сам спинний мозок. У нас попереду ще довгий шлях, перш ніж ми оптимізуємо цю терапію і зробимо її придатною для інших пацієнтів», - переконує лікар.

Вчені кажуть, над технологією ще треба працювати, бо встати з інвалідного візка змогли лише троє з 5 учасників експерименту. Утім, Джеред сповнений надії і має намір тренуватись і надалі. «Сподіваюся, що, може, я буду здатен залишити інвалідний візок, навіть, коли це буде дорога до холодильника і назад», - каже Джеред .

Під час тривалих занять Джеред закохався у свою тренерку, пара одружилася і тепер він має особливий стимул звестися на ноги.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...