Американські військові рятували львів'ян під час пожежі (відео)

Пожежу, яка сталася 16-го липня на проспекті Свободи у Львові, першими помітили американські нацгвардійці.

Нельсон Диз

Про це повідомляє DVIDS, передають Патріоти України.

Військовослужбовці 1-го батальйону 279-го полку 45-ї Бригадної бойової групи Національної гвардії США приїхали до Львова на екскурсію з Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон).

«Ми збиралися повернутися на базу, коли побачили дим, що йде з вулиці, тому ми вирішили все перевірити», - розповідає сержант Метью Одом з Оклахоми.

Дим йшов з багатоквартирного будинку. Одом разом з ще 4 сержантами до моменту приїзду пожежників вже евакуювали третій поверх.

«Ми всі запитували, чи є хто-небудь ще в будинку, і нарешті ми знайшли людину, яка говорила англійською, яка сказала, що є, - сказав Одом. - Ми з Дізом просто понеслися туди».

«Інстинктивно ми всі просто побігли всередину і почали витягувати людей, - розповів Джексон з Оклахоми, відзначаючи, що ситуацію ускладнював мовний бар'єр. - Було багато диму. Це було хаотично і сильно напряжно».
Нельсон Диз, який служить волонтером-пожежником в Кроудер, сказав, що його врятувала тренування пожежного та піхотинця: «Ми стукали в двері і вікна, намагаючись привернути увагу людей. Вони точно не знали про пожежу ... Я відчуваю себе як більшість солдатів, особливо піхотинців - ми біжимо в бій. Без найменшого сумніву».
Командир бравих солдатів підполковник Брюс Ламбет заявив, що пишається «діями, які хлопці зробили для забезпечення безпеки інших людей».
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...