Попереджали ж - збиватимуть: Американські винищувачі обстріляли російські ВПС у Сирії

Винищувачі США F-22 здійснили попереджувальний вогонь після того, як два російські штурмовика Су-25 увійшли до узгодженої зони деескалації у Сирії, за яку відповідає США.

Інцидент відбувся в середу, 13 грудня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Після того, як російські літаки перетнули кордон зони деескалації на схід від річки Євфрат, американські винищувачі були підняті по тривозі. Вони були змушені зробити декілька попереджувальних світлових пострілів. Лише після цього російські літаки покинули цю територію.

За словами американських джерел, ситуація розвивалася кілька хвилин, так як Су-25 кілька разів порушували лінію розмежування. За словами американського військового чиновника, в цьому районі також перебував російський винищувач Су-35. До речі, цей досить "сирий" ще літак четвертого покоління плюс-плюс не може на рівних тягатись з американськими винищувачами п'ятого покоління F-22. І це добре усвідомлюють обидві сторони.

Днями Центральне командування ВПС США попереджало, що вимушені будуть збивати військові літаки РФ, котрі провокують все більше і більше американців. Адже російські ВПС регулярно вторгаються в зони, контрольовані американською авіацією.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...