Американський астронавт провалив місію у відкритому космосі через свою забудькуватість (відео)

При виході у відкритий космос бортінженер МКС Дрю Ф'юстел не зміг скористатися камерою GoPro, скаржачись на відсутність карти пам'яті.

У камері не було карти пам'яті

Переговори Ф'юстела з Центром управління польотом в Х'юстоні транслювалися в прямому ефірі і викликали глузування в мережі, передають Патріоти України з посиланням на Science Alert.

"Привіт, Х'юстон, я хочу задати питання про GoPro дуже швидко. Я натискаю на запис, але з'являється напис "Відсутня SD". Як мені записати відео і чи повинен горіти червоний сигнал?", - запитав Дрю Ф'юстел.

На Землі питання зустріли здивованої паузою, але потім пояснили астронавтові, що напис "Відсутня SD" означає відсутність SD-карти пам'яті, і найкращим рішенням у цій ситуації буде вимкнути камеру.

Справа в тому, що сучасні камери GoPro не мають вбудованої пам'яті, а астронавт, звичайно, не міг швидко повернутися назад на космічну станцію, щоб отримати SD-карту.

Якщо не брати до уваги цього епізоду, Ф'юстел і його товариш по команді Ріккі Арнольд провели успішний вихід у відкритий космос. Астронавти успішно перевірили і замінили два охолоджуючих агрегати, які кріпляться із зовнішнього боку станції. Вихід у відкритий космос тривав приблизно шість з половиною годин.

Це був уже 210 вихід у відкритий космос в історії МКС і третій в цьому році. Наступний же вихід запланований на 14 червня. "Давайте сподіватися, що на той час вони зможуть знайти SD-карту, і у них буде деякий час для зйомки між важливою роботою з технічного обслуговування станції", - зазначає Science Alert.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...