Американський авіаносець із 40 кораблями підтримки націлились на КНДР (відео)

Авіаносець ВМС США з ядерним двигуном і водотоннажністю 100 000 тонн «Рональд Рейган» веде патрулювання у водах на схід від Корейського півострова, щоб продемонструвати морську і авіаційну міць КНДР і застерегти Пхеньян від будь-яких військових дій.

Про це йдеться в матеріалі «Радіо Свобода» з посиланням на кореспондента Reuters, який веде репортаж прямо з борту авіаносця, передають Патріоти України.

Найбільший військовий корабель ВМС США в Азії з екіпажем в 5000 матросів пройшов близько 100 миль (160,93 км). З його палуби літаки F-18 Super Hornet зробили 90 бойових вильотів в районі Корейського півострова.

Авіаносець проводить спільні військові навчання з південнокорейським флотом, в яких беруть участь 40 військових кораблів, розгорнутих від Жовтого до Японського моря. Маневри США почалися 16 жовтня і завершаться 20 жовтня.

В ударну корабельну групу, в яку, крім «Рональда Рейгана», входять також два есмінця - «Стетем» і «Мастін». Вони обладнані бойовою інформаційно-керуючою системою протиракетної оборони «Іджіс», яка використовується американськими військовими для захисту від балістичних ракет середньої і малої дальності - запуски ракет саме такого типу проводила КНДР влітку і восени.

«Рональд Рейган» - флагман П'ятої ударної групи ВМС США в Японії. Він входить до складу Сьомого флоту США і дислокований на військовій базі в Йокосуке. Авіаносець, оснащений двома ядерними реакторами, був спущений на воду 4 березня 2001 року - коли сам президент Рейган був ще живий. Довжина авіаносця складає 332,8 метра, водотоннажність - 97 тис. тонн. Екіпаж «Рональда Рейгана» - 3200 осіб, і ще 2480 військовослужбовців забезпечують функціонування авіаційного крила з 80 літаків і 10 вертольотів.

США також направили в регіон стратегічний бомбардувальник B-1B Lancer, а також два стелс-винищувача F-22 Raptor і два стелс-бомбардувальника F-35 для участі в сеульському авіашоу на цьому тижні. Задіяні винищувачі F-15K, F / A-18 і штурмовики А-10.

З південнокорейської сторони в навчаннях задіяні есмінець класу «Седжонг Великий» і літаки P-3 Orion для боротьби з підводними човнами.

При цьому військовослужбовці США і Південної Кореї тренуються виявляти і перехоплювати балістичні ракети, запущені КНДР.

Південнокорейські ЗМІ повідомляють, що в спільних навчаннях бере участь і американський спецназ, який спеціалізується на операціях по «обезголовлювання» керівництва у ворожих державах, пише «Голос Америки».

«Небезпечна і агресивна поведінка Північної Кореї стосується всіх в світі», - заявив командувач ударною групою контр-адмірал Марк Дальтон в бесіді з Рейтер.

Повідомляється, що присутність авіаносця «Рональд Рейган» в регіоні в поєднанні з тиском Вашингтона на Пхеньян, у тому числі обліт стратегічних бомбардувальників B1-B Корейського півострова, випереджає перший офіційний візит президента США Дональда Трампа в Азію, який повинен початися з Японії і продовжиться Південної Кореєю. Раніше повідомлялося, що американський лідер може відвідати демілітаризовану зону між КНДР і Південною Кореєю.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...