"Американський генерал" обдурив полтавчанку на 2,5 тис. доларів (відео)

Шахраї випрацювали цілу схему, тож вона може мати повторення з іншими жертвами.

Самотня українка з Полтави стала жертвою шахрая, що видавав себе за генерала армії США та обіцяв узяти її заміж. Із цим чоловіком на ім’я Джон Лорд Майкл Олена Васильєва познайомилася в інтернеті, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Закоханий "вдівець" писав свої листи ламаною англійською, засипав компліментами, обіцяв приїхати, а потім ошелешив подарунком – начебто надісланими коштовностями на 100 тисяч доларів для Олени. Їх він передав через "дипломата" Фреда Баумана, котрого "затримали" на митниці та вимагали хабара – 2,5 тисячі доларів. "Американець" попросив залагодити таке дрібне питання, тож українка кинулася шукати гроші. 50 тисяч гривень вона взяла в кредит і переказала, за порадою "дипломата", на рахунок Олени Валеріївни Шатілло – нібито працівника митниці.

Коли жінка зрозуміла, що її ошукали, вона обірвала спілкування та влаштувалася на роботу касиркою, а також продала будинок за містом – аби виплатити кредит. "Депресія була. В Америці хотілося побувати", - визнає потерпіла. Олена Васильєва написала заяву до поліції, однак там перспектив знайти шахраїв поки що не бачать. Фахівець з інформаційної безпеки Володимир Стиран припускає, що працювали кілька професійних аферистів, а тому довести будь-що правоохоронцям буде дуже непросто. Психолог Віра Романова теж упевнена, що нагрілися на Олені досвідчені шахраї, адже тиснули вони на найболючіше. "Спеціально знайшли самотню жінку", - наголосила вона. Тож усім потенційним "нареченим" радить перевіряти інформацію про своє закордонне щастя – зокрема, вимагати бесіду по відеозв'язку, а ще краще – реальну зустріч. І в жодному разі не погоджуватися на будь-які грошові витрати.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...