Американський розвідник розповів, як зупинити Путіна

У глави Кремля Володимира Путіна є один великий страх: він боїться, що коли-небудь російський середній клас нарешті повстане проти його режиму і вийде на вулиці, вимагаючи змін.

Так було в Тунісі, в Каїрі, в інших містах Близького Сходу та Північної Африки в період із 2010 по 2012 роки. Так сталося чотири роки тому в Києві, де українці скинули проросійську владу, змусивши президента РФ нервувати. Санкції, що б'ють по серцю російської економіки і підсилюють ризики заворушень за участю середнього класу, змусять Путіна задуматися, пише у статті для The Washington Post кадровий співробітник американської розвідки Майкл Морелл, який у 2010-2013 роках обіймав посаду заступника директора ЦРУ, передають Патріоти України.

"Якими ж повинні бути ці санкції? Хорошим початком може стати запропонований 2 серпня сенатський законопроект, "Акт про захист американської безпеки від агресії Кремля 2018" (DASKAA), підтриманий обома партіями. Треба заборонити будь-які угоди, що мають стосунок до російських енергетичних проектів, а також покупку російських державних боргових зобов'язань нових випусків. Вашингтон повинен закликати союзників приєднатися до цих зусиль", – радить автор публікації.

Відповідь Вашингтона на втручання Росії в демократичні процеси у США поки неефективна, оскільки удари завдаються тільки по організаціях та особах, які реально беруть участь в російських інформаційних війнах, переконаний Морелл. Після виборів 2016 року Сполучені Штати ввели санкції як мінімум проти 10 російських організацій (до того ж, деякі були покарані не один раз) і щонайменше проти 23 осіб. Оскільки ці санкції не чинили серйозного впливу на російську економіку загалом, політичні наслідки для Путіна були незначними, продовжує він.

Тому, на думку військового, Сполученим Штатам потрібно в повній мірі застосувати вже оголошені і введені санкції проти РФ. "Путіну треба чітко вказати на те, що ми скасуємо санкції, як тільки він припинить втручання в діяльність демократичних інститутів США та їхніх союзників, частина з яких теж опинилася "в облозі", – закликає Морелл.

Також Америці варто захистити свою електоральну систему, і особливо те програмне забезпечення, в якому міститься інформація про зареєстрованих виборців, наголошує автор матеріалу.

"Кожен електронний бюлетень повинен мати паперову копію, яку в разі потреби можна використовувати для звірки результати голосування. Потрібні нові правила і система їх виконання, щоб заборонити доступ іноземних грошей до американських виборів. Федеральна влада повинна працювати з виборчими штабами, зміцнюючи захищеність техніки і мереж, якими ті користуються. І нарешті, необхідна тісніша координація всіх гілок влади з метою захисту американських виборів. Мабуть, домогтися цього найкращим чином можна, створивши Центр гібридних загроз за образом і подобою Національного контртерористичного центру", – пропонує американський розвідник.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...