Американський військовий експерт висловив здивування, чому в Україні продовжують користуватися "Молотами"

У загибелі українських солдат у результаті численних вибухів мінометів "Молот" винен не тільки виробник озброєння, а й безпосередні командири бійців.

Таку думку висловив капітан 1-го рангу ВМС США у відставці Гарі Табах, передають Патріоти України.

За його словами, подібні випадки загибелі солдатів бували і в США.. "Зброя взагалі небезпечна річ, вона вибухає із різних причин. Але щоб 13 (вибухів мінометів із 2016 року. - ред.) - я такого не пригадую... Був командиром і ніколи не чув, щоб 13 випадків сталися із однією і тією самою зброєю", - підкреслив американський військовий.

"Гинуть люди, гинуть солдати - це мої сини гинуть. Як командир, я б припинив після другого випадку і сказав би - ви можете мені давати навчання, можете мене посилати на війну, але з цим я не піду... Тут відповідальність лягає на командирів та їхній професіоналізм і турботу про своїх солдатів. Або вони не навчили солдатів, щоб вони могли правильно використовувати дане їм озброєння", - заявив він.

Як зазначив американський офіцер, найдорожче у США - це людське життя: "Ця "труба" (міномет "Молот". - ред.) коштує $20 тис., але в Америці солдатське життя коштує $20 млн".

Також Табах висловив здивування, чому в Україні військові продовжують користуватися "Молотами" після стількох нещасних випадків. "У нас і літак може впасти, і танк вибухнути, і корабель потонути - все може статися. Така техніка моментально зупиняється, далі ніхто нею не користується, поки розслідування не пройде і не з'ясує, чому це сталося", - підкреслив військовий США.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...