Американський військовий запустив збір грошей для допомоги родині загиблого українського льотчика Івана Петренка

Полковник Іван Петренко загинув 16 жовтня у районі села Уланів Вінницької області під час навчально-бойового польоту на літаку Су-27УБ.
Полковник Іван Петренко

Про це в соцмережі повідомила відома волонтерка Любов Шипович, передають Патріоти України.

"Друзі, багато хто з вас знає про авіакатастрофу, яка сталася під час повітряних навчань "Чисте небо" в Україні, унаслідок якої загинули обидва пілоти, український і американський полковники. Капітан ВПС США, учасник навчань "Чисте небо" Роман Оболонський (родом із Києва) запустив кампанію на GoFundMe, щоб зібрати гроші для сім'ї загиблого українського льотчика Івана Петренка. Будь ласка, подумайте про те, щоб пожертвувати, а також поділитися цією інформацією з друзями і підписникам", - написала вона.

Нагадаємо, увечері 16 жовтня у районі села Уланів Вінницької області під час навчально-бойового польоту розбився літак Су-27УБ. У Генштабі ЗСУ повідомили, що загинули два пілоти.

За даними прес-центру ПС ЗСУ, командиром загиблого екіпажу з двох пілотів був полковник Іван Петренко, заступник командира з авіації - начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних сил Збройних сил України. Винищувач із бортовим номером 70 належав 831-й бригаді тактичної авіації з Миргорода Полтавської області.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...