Американці повертаються на Місяць: Маску приготуватись до надприбутків, "Роскосмосу" - до статусу "бананової республіки"

Певну конкуренцію у планах першої колонізації супутника Землі можуть скласти європейці, меншою мірою китайці та японці. Ну а росіяни з "потьомкінськими" прожектами Рогозіна стрімко скочуються на технологічну периферію.

NASA готується запустити тендер на комерційне транспортування вантажів на поверхню Місяця. Уже підписано 11 контрактів на перевезення вантажів і є більше 115 потенційних клієнтів, - передають Патріоти України з посиланням на Space News.

NASA відправила запит на отримання інформації про те, які компанії зможуть зайнятися доставкою вантажів на поверхню Місяця в найближче десятиліття. Це наступний крок в довгостроковому проекті з освоєння супутника Землі.

Одна з компаній, з якими вже працює NASA, Moon Express, завершить свою місію в кінці березня 2018 року. Це буде перша місія, яка відправить на Місяць корисні вантажі. Надалі планується здійснювати по одному подібному польоту в рік.

Пристрій компанії Astrobotic Technology планує здійснити свій перший політ в 2019 році в рамках місії Atlas 5 United Launch Alliance Atlas. Уже підписано 11 контрактів на перевезення вантажів і є більше 115 потенційних клієнтів.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...