Америкою шириться Рашагейт: "Трамп і його оточення понад 100 разів контактували з представниками РФ до інавгурації", - NYT

У розслідуванні йдеться про шість особистих контактів Трампа...

Президент США Дональд Трамп і його найближче оточення контактували з представниками Росії, Wikileaks і посередниками понад 100 разів до його інавгурації під час президентської кампанії 2016 року, пише The New York Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

За даними видання, щонайменше 17 представників президентської кампанії Трампа і його радників контактували з росіянами, представниками Wikileaks або ж з посередниками.

Йдеться про понад 100 особистих зустрічей, телефонних переговорів, листів по електронній пошті, смс і листування в Twitter. Водночас в розслідуванні йдеться, що подібні контакти з боку РФ неодноразово відкидалися.

З самим Трампом після висунення його кандидатури на посаду президента США кілька разів контактували підприємець Арас Агаларов і його син Емін Агаларов.

Бізнесмени також допомагали в організації зустрічі в Trump Tower в 2016 році.

Також в розслідуванні йдеться про шість особистих контактів американського лідера, про 17 зустрічей його колишнього адвоката Майкла Коена і його сина Дональда Трампа-молодшого.

Також з росіянами п'ять разів особисто контактував екс-радник президента Майкл Флінн і 18 разів - екс-радник Роджер Стоун.

Нагадаємо, колишній глава ФБР Роберт Мюллер уповноважений Мін'юстом США розслідувати втручання РФ у президентські вибори 2016 року. Він, зокрема, займається розслідуванням можливої змови виборчого штабу Дональда Трампа та РФ.

Трамп заперечує змову з росіянами, а розслідування вважає "полюванням на відьом". Глава Білого дому також неодноразово погрожував припинити розслідування Мюллера, проте не поспішає цього робити через політичні наслідки.

В межах цього розслідування суд присяжних визнав винним колишнього главу передвиборчого штабу Трампа Пола Манафорта, який співпрацював з Партією регіонів і екс-президентом України Віктором Януковичем.

Після виборів президента США восени 2016 року Центральне розвідувальне управління США дійшло висновків, що хакерські атаки з боку Росії на офіційні установи в США під час президентської кампанії були спрямовані безпосередньо на підтримку Дональда Трампа, а не на дискредитацію самого процесу демократичних голосувань.

Пізніше національна розвідка США виклала в публічний доступ незасекречену версію доповіді про "втручання Росії у вибори". Документ має і секретну версію, яку раніше представили Бараку Обамі і Дональду Трампу.

Згідно з документом, президент Росії Володимир Путін наказав провести хакерські атаки з метою вплинути на вибори в США.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...