Amnesty International не праві: В "Укрінмаші" заперечують постачання зброї Південному Судану

Державна зовнішньоторговельна фірма "Укрінмаш" заявила, що ніколи не постачала зброю до Південного Судану.

Про це представник фірми повідомив Українській правді, передають Патріоти України.

"Укрінмаш" ніколи не постачав згадану у контракті зброю до Південного Судану. Контракт був підписаний і не виконаний, і не відбувся, і не відбудеться… договір був нікчемним, і не відбувся. Не було отримано експортної ліцензії", - сказав він.

Зокрема, він підкреслив, що "не було жодного руху товарів, не надходили гроші тощо". За його словами, опубліковані правозахисниками документи не підтверджують поставку.

"Ці документи завжди передують домовленостям, чи запитам", - зауважив співрозмовник видання.

Також він сказав, що Amnesty International зверталися влітку до фірми щодо цих контрактів із запитом і отримала відповіді 21 серпня. В "Укрінмаші" вказали, що "Південний Судан не перебуває під санкціями, які забороняють постачати зброю".

"Це технічно неможливо згідно з міжнародним законодавством. Бо для того, щоб відбулася якась транзакція поставки, має бути сертифікат кінцевого споживача. Amnesty наводить цей сертифікат кінцевого споживача, і там написано Судан. Але цей контракт виконаний не був і не виконувався", - повідомили у компанії у відповідь на запитання, чи можливо, що "Укрінмаш" продав зброю іншому підприємству, яке потім могло б перепродати її Судану.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...