Андрій Шевченко: "Канада масово відмовляє українцям в отриманні віз"

За перші три місяці 2017 року 34% наших громадян отримали відмову.
Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Канаді Андрій Шевченко в інтерв'ю Цензор.НЕТ, передають Патріоти України.
"Ми зараз маємо катастрофічно великий відсоток відмов українцям в канадських візах. Критично великий відсоток відмов. Якщо в минулому році кількість відмов зменшилася і дійшла до 24%, то в цьому році в першому кварталі ми мали 34% відмов українцям в канадських візах", - сказав Шевченко.

Шевченко зазначив, що безвізовий режим з Європейським Союзом має підштовхнути владу Канади до перегляду ситуації з великою кількістю відмов. "І мені здається, що безвізовий режим з Європейським Союзом має підштовхнути наших канадських друзів до того, щоб переосмислити цю історію. Україна зараз не входить в число країн з найвищими міграційними ризиками", - заявив посол.

На його думку, така велика кількість відмов існує через недосконалу оцінку українців і пов'язаних з цим міграційних ризиків. Також він сказав про позитивні зрушення.
"Канада істотно скоротила час на розгляд візових документів. Зараз середній час розгляду візових документів в канадському посольстві коливається на позначці 5-6 робочих днів. Можливо, до 7 робочих днів. Це набагато кращий показник, ніж у більшості країн, де Канада видає візи" , - говорить Шевченко.
Він також зазначив, що "Канада зараз видає візи, як правило, на повний термін дії паспорта. Якщо ви подаєте новий паспорт, і у вас є хороші документи, у вас є хороші шанси отримати візу на весь термін дії паспорта. (... ) Але глобально, мені здається, ми все-таки повинні сісти (посміхається. - ред.), подивитися один одному в очі; зрозуміти, над чим треба працювати. І заявити, що нашою подальшою метою є зробити так, щоб громадяни наших двох країн могли їздити вільно один до одного".
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...