Ангела зібралась на пенсію: ЗМІ з'ясували розміри статків німецького канцлера

Ангела Меркель, яка займає пост глави уряду Німеччини з 2005 року, є найбільш високооплачуваним у світі обраним лідером жіночої статі.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка раніше оголосила про те, що йде з поста голови Християнсько-демократичного союзу (ХДС), але залишається канцлером до 2021 року, наголосила, що не тільки не стане висувати свою кандидатуру в бундестаг на наступних виборах, але і не буде прагнути зайняти будь-яку посаду в керівництві Євросоюзу після відходу з німецької політики, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

У світлі того, що 64-річна Меркель вирішила піти на пенсію, ЗМІ підрахували, скільки грошей вона накопичила за свою кар'єру. Так, видання Daily Mail з посиланням на рейтинг Celebrity Net Worth повідомляє, що статок Меркель, яка вважається головним політиком Європи і найвпливовішої жінкою світу, оцінюється в 11,5 мільйона доларів. Якщо в 2015 році її річна зарплата становила 324 383 долари, то в 2018 році річний дохід німецького канцлера досяг 369 727 доларів. Таким чином, Ангела Меркель, яка займає пост глави уряду Німеччини з 2005 року, є найбільш високооплачуваним у світі обраним лідером жіночої статі.
Для порівняння, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей має набагато скромнішим капіталом - всього лише 2,5 мільйона доларів. Вона заробляє 197 тисяч доларів на рік.
У Ангели Меркель (уродженої Ангели Доротеї Каснер), першої і єдиної жінки на посаді канцлера в історії Німеччини, немає дітей. Першим її чоловіком був фізик Ульріх Меркель, з яким вона познайомилася ще студенткою і вийшла заміж в 1977 році. Вони прожили разом чотири роки, а в 1982 році офіційно оформили розлучення.
Другий раз пані Меркель вийшла заміж за хіміка Йоахіма Зауера. Вони почали зустрічатися в 1984 році, коли Зауер ще перебував в першому шлюбі. 30 грудня 1998 року вони з Ангелою одружилися.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...