Анкара б'є на сполох - "легка прогулянка" під питанням: США, готуючись до відходу з Сирії, озброюють покинутих союзників курдів грізною зброєю

Туреччина неодноразово грозилась покінчити з сиріськими курдами, як тільки Трамп відізве американські війська додому.

Представники Сполучених Штатів могли передати силам самооборони сирійських курдів (YPG) в Сирії сучасну зброю - протитанкові ракетні комплекси Javelin і TOW, - повідомляє турецьке видання Yeni Akit, передають Патріоти України.

Відзначається, що озброєння США нібито передали курдській партії Демократичний союз для використання проти можливої військової операції турецької армії на території Сирії.

Сказано, що спецпідрозділи Туреччини, які воюють проти курдів, зараз намагаються відшукати ці комплекси і тому операція турецьких військ в Манбідж затягнулася.

Підтримувані міжнародною коаліцією на чолі з США Демократичні сили (SDF) включають в себе курдські загони самооборони (YPG і YPJ) і арабські опозиційні групи, які ведуть в Сирії боротьбу проти терористів організації Ісламська держава.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...