Антисанкції як санкції: Акції найбільшого виробника титану Росії впали після запропонованих Держдумою санкцій

Під загрозою звільнення десятки тисяч росіян.

Акції найбільшого в Росії виробника титану - «ВСМПО-АВІСМА» - обвалилися на торгах після новин про заходи у відповідь Росії на нові санкції США, передають Патріоти України з посиланням на finanz.ru.
«ВСМПО-АВІСМА» відправляє 70% своєї продукції на експорт, забезпечує 40% потреб корпорації Boeing. Папери компанії, що виробляє 90% титану в Росії і забезпечує третину потреб світового авіапрому, завершили день падінням на 6,25%. Обвал котирувань став рекордним з червня минулого року і відрізав від капіталізації компанії 14 млрд рублів.
У прес-службі компанії відзначили, що можливі обмеження на поставку титану в США, де основним споживачем є корпорація Boeing, можуть спричинити порушення коопераційних зв'язків і зобов'язань і завдадуть шкоди всій російській економіці. Крім цього, в уральському регіоні понад 20 тисяч співробітників виявляться в кризовій ситуації, додали в ВСМПО.

Раніше повідомлялося, що до Держдуми був внесений законопроект, який, крім обмежень на ввезення в Росію американської сільгосппродукції, товарів, програмного забезпечення, пропонує припинити міжнародне співробітництво з США в авіабудуванні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...