Арбітраж може вдвічі здешевити газ для України

Якщо Стокгольмський арбітраж задовольнить вимогу, за якою ціна газу для України повинна формуватися за принципом "хаб мінус транспорт", тоді оптові ціни на газ знизяться практично в два рази.

Фото: ТСНПро це повідомив комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, пишуть Патріоти України.


"Якщо Стокгольмський арбітраж задовольнить одне з наших вимог, за якою ціна повинна формуватися за принципом" хаб мінус транспорт", тоді оптові ціни на газ в Україні будуть приблизно вдвічі нижче, ніж зараз.

Тоді роздрібна ціна на ринку може бути нижчою за нинішню, коли вона регулюється постановою уряду. Зараз ринкова ціна була б вище", - сказав Вітренко.

Він підкреслив, що дане рішення буде мати величезний вплив на ціни для населення, на доходи бюджету.

"Ми говоримо про гроші, які перевищують половину річного ВВП України. З іншого боку, я вважаю, це не питання виживання для української держави. Хоча, для "Нафтогазу" - питання виживання. Якщо рішення буде негативним, "Нафтогазу" не буде. Якщо не буде позитивного рішення, буде утруднено розвиток компанії", - додав Вітренко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...